SDXL:n hallituksen päätösehdotus Liittokokoukselle

 1.2.2014

SDXL:n hallituksen päätösehdotus Liittokokoukselle koskien pisteiden saamista liittyen nk kimpparaportointiin

 

Mitä tarkoitetaan kimpparaportoinnilla? 

 

Kimpparaportoinnissa useampi henkilö, jotka ovat samalla hetkellä yhteisessä kuuntelupisteessä (peditionilla tai etäasemalla) ja osallistuvat samaan kuuntelutapahtumaan ”livenä” tai tallenteita hyödyntäen, lähettää kaikkien nimissä vain yhden raportin. Jokainen kuuntelutapahtumaan ja raportointiin osallistunut kuuntelija jakaa vastauksena saadun yhteisen QSL:n kuin omanaan.

 

Mistä nyt päätetään?

 

Pistelaskusääntöjä on käsitelty laajalti Radiomaailman numeron 4-5/2013 ehdotuksessa, joka puoltaa kimpparaportointia. Asemalaskentatoimikunta on ottanut kimpparaportointiin vastakkaisen kannan (julkaistu liiton blogissa). 

Nyt päätettävä kysymys koskee nimenomaanyhteisten pistelaskusääntöjen luomista kimpparaportointia koskien.

 

Eri kantojen perusteluja

 

On katsottu, että kimpparaportoinnilla voi saada ansiotonta hyötyä silloin, kun kuuntelija itse ei osallistu raportointiin, mutta nauttii kuitenkin QSL:n tuomasta pisteestä.

Toisaalta on perusteltu, että nykyajan teknologia on muuttanut kuuntelutapoja (useampi kuuntelija voi myötävaikuttaa aseman raportointiin), kimpparaportointia tehdään jo laajalti ja käytännöllä säästyy asemien aikaa.

On myös esiintynyt voimakas halu löytää vähällä työpanoksella toteutettavissa oleva kompromissi tähän Liittomme yhtenäisyyttä jäytävään kysymykseen.

 

Päätösehdotus

 

Liittohallitus esittää Liittokokoukselle äänestystä seuraavista vaihtoehdoista:

 

Lasketaanko kimpparaportoinnista saadut QSL:t:

( ) pisteiksi ainoastaan omilla, erikseen perustettavilla QSL-palstoilla sekä erillisessä ”kimpparankissa”

( ) normaaleiksi pisteiksi kuten yksilösuorituksesta saadut QSL:t

( ) normaaleiksi pisteiksi, mutta niin, että kimpparaportointia harrastavan kuuntelijan tulee ilmoittaa asiasta siten, että kaikkiin hänen QSL- ja rankki-ilmoituksiinsa tulee lisämerkinnäksi kirjain ”k”

 

Äänestystapa

 

Äänestys tapahtuu suljettuna lippuäänestyksenä Suomen DX-Liiton vuosikokouksessa Helsingissä 15.3.2014. Äänestysoikeus on kokoukseen määräaikaan mennessä ilmoittautuneilla.

Yli 50% äänistä saanut vaihtoehto katsotaan valituksi. Mikäli yksikään vaihtoehto ei saa yli 50% äänistä ensimmäisellä kierroksella, järjestetään toinen äänestys kahden eniten ääniä saaneen vaihtoehdon kesken.

 

Voimaantulo

 

Päätös tulisi Liittokokouksen päätöksellä voimaan silloin, kun äänestystulos julkistetaan Radiomaailma-lehdessä, ao. lehden virallisena ilmestymispäivänä. Päätös ei koske takautuvasti vanhoja QSL:iä.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2022 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

SDXL-PAL, Enontekiö, Pallas NTi MegaDipol MD300DX (V)
SDXL-IIT, Iitti Double-KAZ 300°
SDXL-KEU, Keuruu Beverage 300°
SDXL-LOH1, Lohja Beverage 400m 295°
SDXL-KB1, Loviisa, Kuninkaankylä Super KAZ 260°
SDXL-VIR, Virrat BOG 170m 250°/70°

Kaikki suomalaiset kiwi-vastaanottimet löytyvät julkisesta luettelosta sivulta Kiwisdr/public. Käytä hakutermiä Finland.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2023 ilmestyy 23.1.2023 alkavalla viikolla. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 8.3.2023. RM-kansi1/23

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Viimeisin WRTH 2023 hintaan 42 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus. Jäsenmaksun yhteydessä 47 € sis. postit. Kirjan ostajalle digiversio kustantajan verkkokaupasta 10 €. Kysy tarkemmin tarvikepalvelun sähköpostiosoitteesta. WRTH_2023 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

“Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
CloudCity
Top