Tervetuloa kesäkokoukseen Saloon 2.-4.8.

Tervetuloa kesäkokoukseen Saloon 2.-4.8.

Nyt on aika alkaa tehdä suunnitelmia elokuun ensimmäiselle viikonlopulle: tuolloinhan DX-kansa virtaa sankoin joukoin suviseen Saloon. Ohjelmassa on luvassa paljon perinteistä kesisohjelmaa, mutta myös monenlaista uutta ja kiintoisaa. Tarjoamme myös mahdollisuuden kirpputorimyyntiin laitteille ja tarvikkeille, joita ette halua lahjoittaa SDXL:lle huutokaupattaviksi.

Saapuminen Lehmirantaan

Pelipaikalle pääsee helpoiten henkilöautolla, mutta julkisetkaan eivät ole mahdoton vaihtoehto. Junalla tai bussilla Salon keskustaan voi saapua joko nykyisen, tai varsinaisen pääkaupungin suunnasta. Pyydämme kuitenkin ottamaan yhteyttä järjestäjiin, mikäli olette tulossa julkisilla.

Salo sijaitsee Helsinki-Turku-moottoritien ja kantatie 52:n risteyksessä. Lehmirannan lomakeskus on noin 14 km Salon eteläpuolella, ja viitoitettu kantatie 52:lta. Osoite on Lehmirannantie 12, 25170 Salo.

ajo-ohje

Paikoitus

Matkatavarat voi purkaa autosta yläpihalla, mutta majoittumisen jälkeen autot tulee siirtää alapihan P-alueelle, jossa on myös sähköautojen latausasema (Virta 2 x 22 kW).

aluekartta

Perjantai

Pystytämme DX-vastaanoton klo 16, mutta paikalle voi saapua toki aiemminkin. Hotellin ja Tervahovi-hostellin vastaanotto on pääsisäänkäynnistä tultaessa vasemmalla, kahvila Amandassa. DX-vastaanotto, DX-tarvikepalvelu, www.dig1.fi-kauppa sekä kirpputori sijaitsevat päärakennuksen Viirisalissa, pääovesta oikealle. Viirisaliin osallistujat voivat siis tuoda myytäväksi asetettavia laitteitaan yms., jotka tulee varustaa myyjän tiedoilla, hintapyynnöllä ja muilla oleellisilla tiedoilla. Varaamme tätä varten lomakkeita.

Ohjelma alkaa lipun nostolla klo 18. Tämän jälkeen siirrymme päärakennuksessa (C) sijaitsevaan auditorioon, jossa kuulemme Harri Kujalan (HKU) ja Anssi Niemisen (AON) esitelmän ”Radion kapinalliset”, jossa tutustumme Suomen piraattiradiotoiminnan historiaan. Asemia etsittiin ja käräytettiin eri puolilla Suomea kahdessa eri aallossa ja sakot olivat jopa kymmeniä tuhansia markkoja. Kuulemme mm. jyväskyläläisen RWR/ R. Carolinen tarinan, jolloin operaattoreita jahdattiin pitkin lumista metsää ja lopulta käry kävi. Tämän jälkeen meillä on mahdollisuus tutustua historioitsija Tanja Bergrothin johdolla Lehmirannan historialliseen asekokoelmaan. Myös viimeisessä illan ohjelmista olemme nostalgisissa tunnelmissa muistellen ”Kultaisia qusillivuosia”. Risto Vähäkainu (RV) ja Jari Lehtinen (JLN) esittelevät edesmenneiden kollegojemme arkistoista löytyneitä QSL-aarteita – ja varmasti muitakin muistoja nousee esille.

Ilta päättyy saunomiseen ja uiskenteluun. Sauna sijaitsee päärakennuksessa (C).

perjantai 2.8.
16.00–21.00 Ilmoittautuminen ja DX-vastaanotto avoinna (Viirisali)
18.00–18.15 Lipunnosto ja kokouksen avaus
18.15–19.00 Radion kapinalliset (auditorio)
19.00–20.00 Lehmirannan historiallinen asekokoelma
20.30–21.15 Kultaiset qusillivuodet – ja muita muisteloita (auditorio)
21.30–23.00 Sauna

Lauantai

Aamiainen, kuten muutkin ruokailut tarjoillaan D-rakennuksessa sijaitsevassa suuressa ravintolassa. Yksinkertaisin reitti tänne on ulkokautta, läheltä hostellia olevasta ovesta.

Aamupäivän ohjelmassa on hallituksen kyselytunti, jossa yleisö esittää tiukkoja kysymyksiä Liiton päättävälle elimelle. Ennen klo 13 tarjoiltavaa lounasta ehdimme vielä pistäytyä Tartossa, kuulemassa tulevan EDXC-kokouksen suunnitelmista, sekä kertaamme Jukka Kotovirran (JTK) johdolla FM-kesän kohokohdat.

Iltapäivän ohjelmassa on vierailu Salon Elektroniikkamuseoon, jossa pääsemme oppaan johdolla tutustumaan mittavaan kokoelmaan radio-, TV- ja kännykkäteollisuudesta tunnetun kaupungin maailmalle tuottamista laitteista. Retki hoituu sujuvasti bussikuljetuksella. Tästä toivuttuamme matkaammekin Jim Solatien (JMS) ja Harri Kujalan (HKU) seurassa Satumaiseen Seikkailuun Serbiassa, euroviisuvuonna 2008. Kaverukset kuuluttelivat suorassa lähetyksessä valtakunnan radiossa, kaupallisilla ja epäkaupallisilla paikallisasemilla sekä useilla piraateilla.

Vielä ennen päivän päättävää päivällistä ja iltajuhlaa kuulemme David Mawbyn hauskan ja ehkä hiukan jännittävänkin kertomuksen otsikolla The Numbers Game. Ja iltajuhlanhan sitten päättää tietysti DX-huutokauppa.

lauantai 3.8.
08.00–10.00 Aamiainen majoittujille
09.00–18.00 DX-vastaanotto, DX-Tarvikepalvelu ja kirpputori avoinna (Viirisali)
10.00–10.45 Tekniikkapläjäys: Parsec-remotesofta käytännössä & reagoiva ukkossuojaus (auditorio)
10.45–11.30 Hallituksen kyselytunti (auditorio)
11.45–12.00 EDXC-kokous Tartossa (auditorio)
12.00–12.45 FM-paneeli ja vuoden 2024 FM-kelit (auditorio)
13.00–14.00 Lounas
14.15–16.30 Vierailu Salon Elektroniikkamuseoon (bussikuljetus)
17.15–18.15 Satumainen seikkailu Serbiassa (auditorio)
18.15–18.45 The Numbers Game (auditorio)
19.30–22.00 Päivällinen ja iltajuhla: mm. tunnustusten ja palkintojen jako sekä DX-huutokauppa (ruokasali)

Sunnuntai

Aamupalan jälkeen meillä on vielä kaksi kiintoisaa ohjelmanumeroa: Ensimmäisessä SLART r.y:n perustajajäsenet HKU ja Joakim Weckström (JWE) kertovat miten perustetaan oma harrasteradioasema lyhytaalloille. Miten hoidetaan toimiluvan haku, musiikin tekijänoikeusmaksut, lähettimet jne. JWE kertoo RealMix Radion synnystä ja toiminnasta.

Viimeisenä tietopakettina kuulemme JWE:n esityksen DRM-kuuntelusta, jossa hän kertoo DRM-lähetysten nykytilasta sekä DRM-dixauksen tekniikoista, mm. miten eri tekniikat eroavat dekoodauksen ja äänenlaadun osalta. Kotimatkalle pääsemme ennen puolta päivää.

sunnuntai 4.8.
08.00–10.00 Aamiainen majoittujille
10.00–10.45 SLART r.y. ja RealMix Radio (auditorio)
10.45–11.15 DRM-kuuntelu (auditorio)
11.30 Lipunlasku ja kokouksen päättäminen

Majoitus

Majoitusvaihtoehtoina on edullinen mutta viihtyisä Tervahovi-hostelli (E-rakennus) ja hyvätasoinen hotelli (F-rakennus) auditorion lähellä. Tervahovi on kokonaisuudessaan meidän käytössämme, siellä on yhdeksän yhden hengen huonetta, kuusi kahden ja yksi kolmen hengen huone. Lisäksi rakennuksessa on viihtyisä oleskeluhuone, joka soveltuu esim. korttipelien pelaamiseen. Kolmessa isommista huoneista on omat WC:t (nopeimmille varaajille!), muutoin majoittujille on yhteiset WC- ja suihkutilat. Hostellihuoneet on varattu koko viikonlopun Lehmirannassa viettäville.

1 hengen hostellihuone
Tervahovi-hostellissa on yhdeksän 1 hengen huonetta.

Hotellin puolella on valittavissa yhden tai kahden hengen huoneet, myös parivuoteellisia, sekä allergiahuoneita. Hotellihuoneissa on parvekkeet.

2 hengen huone

F-rakennuksen huoneissa on parvekkeet ja osassa näkymä järvelle.

Hinnasto ja ilmoittautuminen

Ohessa on valmiit pakettihinnat koko ajalle, yhdelle yölle sekä päiväkäynnille. Lisäksi taulukosta löytyvät kaikki palvelut erikseen hinnoiteltuna. On huomattava, että emme voi taata saatavuutta kuin etukäteen maksaville. Tämä koskee myös lauantain päiväpakettia: se on syytä maksaa etukäteen, jotta varmistaa itselleen lauantain lounaan, juhlapäivällisen ja bussiretken Salon Elektroniikkamuseolle. Mutta mikä parasta, hinnat ovat todella edulliset Liiton myöntämän 20% tuen ansiosta!

Varmista haluamasi paketin saatavuus sähköpostilla! Maksa osallistumismaksusi 15.7. mennessä Suomen DX-Liiton tilille FI59 8000 1000 4878 69, viite 1009. Lisätietoja saa Otso Ylöseltä otso.ylonen@gmx.net ja Matti Kaukoselta matti.kaukonen@kolumbus.fi.

Kokouspaketit sisältävät osallistumismaksun, ruokailut, museokäynnin ja saunan. Aamiainen sisältyy kaikkiin majoitusvaihtoehtoihin.
2-yön paketti hostellissa 159 €
2-yön paketti hotellin 2h huoneessa 219 €
2-yön paketti hotellin 1h huoneessa 279 €
1-yön paketti hotellin 2h huoneessa 149 €
1-yön paketti hotellin 1h huoneessa 179 €
Lauantain päiväpaketti kaikilla herkuilla 79 €
Erikseen myytävät palvelut (mikäli on tilaa)
1 yö hotellin 2h huoneessa 59 €
1 yö hotellin 1h huoneessa 99 €
lauantain lounas 19 €
lauantain illallinen 39 €
perjantain sauna 4 €
museokäynti bussimatkoineen 15 €
Osallistumismaksu, päiväkävijä 10 €
Osallistumismaksu, 1 tai 2 yötä 15 €

Koska seuraava Radiomaailma ilmestyy vasta kesiksen jälkeen, kokousasioista tiedottaminen tapahtuu SDXL:n verkkosivuilla (sdxl.fi). Myös Facebookissa ja sähköpostilistoilla julkaistaan kesistiedotteita. Kokouksen järjestelyistä vastaa Salonseudun Kuuntelijat.

Suuntana siis Salo!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2024 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

SDXL:n nettivastaanottimet

Suomen DX-liiton aktiiviset KiwiSDR -asemat

SDXL-PAL, Enontekiö, Pallas http://pallas-kiwi.ddns.net:8073/ NTi MegaDipol MD300DX (V)

SDXL-IIT, Iitti http://sdxl-iit.oh2bua.fi Temporary short dipole

SDXL-LOH1, Lohja: http://sdxl-loh.ddns.net:8073/, 400m beverage 315 ast.

SDXL-KB1, Loviisa, Kuninkaankylä: Mökki romahti, pois linjoilta.

SDXL-VIR, Virrat http://sdxlkiwi7.proxy.kiwisdr.com:8073/ BOG 170m 250°, antenniongelmia, korjataan kun ehditään

Testiasema: Kotka, SDXL-Kotka#1 http://kotisauna.psokiwi.net:8073/, testissä milloin mitäkin, lähinnä antenneja. Ja ei aina linjoillakaan.

Tiedossa olevia muita, jäsenten tai jäsenyhdistysten omia asemia: Enontekiö, Pallas http://pallas-kiwi.ddns.net:8074/ NTi MegaLoop

FX Enontekiö, Pallas http://pallas-flydog.ddns.net:8075/ Dressler ARA-60

Joensuu MR/Karelia MW DX http://kareliamwdx.ddns.net:8073/ Various antennas 250-600m

Korpilahti RHA2 http://rha2sdr.ddns.net:8074/ long wire 430m@58°

Korpilahti RHA3 http://rha2sdr.ddns.net:8075/ long wire 240m@320°

Kotka Itäranta#1 http://flydog.psokiwi.net:8075/ Mini-Whip by PA0RDT

Kotka Itäranta#2 http://flydog.psokiwi.net:8074/ Wellbrook ALA1530LN

Kotka Itäranta#3 http://flydog.psokiwi.net:8077/ WellGood V3 Active loop, Ø1,60m

Parainen http://oh1rj.proxy.kiwisdr.com:8073/ 80m Horisontaalidipoli

Raisio RHA1 http://rhakiwi.ddns.net:8073/ Folded dipole for 48 or 75m

Tampere TreDXK#1 http://tredxk.no-ip.org:8073/ 80m horisontaalidipoli

Tampere TreDXK#2 http://tredxk.no-ip.org:8074/ Beverages: 2115-1115z 830m@278°, 1115-2115z 340m@60°

Tampere TreDXK#3 http://tredxk.no-ip.org:8075/ long wire 400m@300°   Käyttöohjeet (PDF)

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 3/2024 ilmestyy 3.6.2024 alkavalla viikolla. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 7.8.2024. Radiomaailman ilmestymisaikataulu 2023-2024. RM-kansi 3/24

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Viimeisin WRTH 2024 hintaan 44 € + toimitusmaksu 7,50 € / tilaus. Jäsenmaksun yhteydessä 49 € sis. postit. Kirjan omistajana pääset käyttämään verkkosovellusta alennettuun hintaan. Kysy tarkemmin tarvikepalvelun sähköpostiosoitteesta. WRTH_2024 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

“Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
CloudCity
Top