Lyhytaaltojen maailma ja DX-kuuntelun opas

Tervehdys DX-väki,

Otsikossa mainitut DX-konkareiden perusteokset 1970-luvun alkupuolelta ovat nyt kaikkien luettavissa SDXL:n kotisivuilla:

https://sdxl.fi/suomen-dx-liitto-ry/julkaisut/lyhytaaltojen-maailma/

https://sdxl.fi/suomen-dx-liitto-ry/julkaisut/dx-kuuntelun-opas/

Nuo teokset tuovat esiin paitsi osuvan kuvauksen julkaisuajankohdastaan, myös sen edelläkävijätason, millä suomalainen DX-kuuntelu jo tuolloin oli. Varsinkin DX-kuuntelun oppaassa monet kappaleet ovat yhä lähes ajantasaisia sellaisenaan. Noihin aikoihin vallinnutta DX-kuuntelun nousukautta miettiessä ei voi kuin ihastella sitä intoa ja tiedon määrää, joka jäsenistön keskuudesta jo silloin löytyi.

Lisäksi Jyrki K. Talvitie (JKT) on tehnyt syväluotaavan henkilökuvauksen Richard E. Woodista (REW), jonka alkuperäisteoksen pohjalta hän ”Lyhytaaltojen maailman” yhdessä REW:n kanssa maamme silloisiin DX-olosuhteisiin muokkasi ja kustannusosakeyhtiönsä kautta julkaisi. Lue JKT:n blogi täältä: https://sdxl.fi/lyhytaaltojen-maailma-ja-muistoja-richard-e-woodista/.

Myöskin jäsenlehtien digitointi jo on edennyt niin, että koko 1960-luku on nyt SDXL:n jäsenten saatavilla ja lisää on tulossa. Digitoijina PS, SSS, IKA ja PRI (ja vielä on pari tekstintunnistusohjelman lisenssiä vapaana!). Ei tarvitse arastella ww.sdxl.fi –saitille rekisteröitymistä, se ei minuuttia kauempaa vie ja vahvistus tulee nopeasti. Samalla saadaan täydennyksiä SDXL:n jäsenrekisterin sähköpostiosoitelistalle (nyt n. 235 osoitetta), mikä mahdollistaa tarvittaessa nopean ja kattavan tiedottamisen.

t. PRI


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 5/2021 ilmestyy 19.10.2021 alkavalla viikolla. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 3.11.2021. RM-kansi5/21

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top