Lyhytaaltojen maailma ja DX-kuuntelun opas
Tervehdys DX-väki,
Otsikossa mainitut DX-konkareiden perusteokset 1970-luvun alkupuolelta ovat nyt kaikkien luettavissa SDXL:n kotisivuilla:
https://sdxl.fi/suomen-dx-liitto-ry/julkaisut/lyhytaaltojen-maailma/
https://sdxl.fi/suomen-dx-liitto-ry/julkaisut/dx-kuuntelun-opas/
Nuo teokset tuovat esiin paitsi osuvan kuvauksen julkaisuajankohdastaan, myös sen edelläkävijätason, millä suomalainen DX-kuuntelu jo tuolloin oli. Varsinkin DX-kuuntelun oppaassa monet kappaleet ovat yhä lähes ajantasaisia sellaisenaan. Noihin aikoihin vallinnutta DX-kuuntelun nousukautta miettiessä ei voi kuin ihastella sitä intoa ja tiedon määrää, joka jäsenistön keskuudesta jo silloin löytyi.
Lisäksi Jyrki K. Talvitie (JKT) on tehnyt syväluotaavan henkilökuvauksen Richard E. Woodista (REW), jonka alkuperäisteoksen pohjalta hän ”Lyhytaaltojen maailman” yhdessä REW:n kanssa maamme silloisiin DX-olosuhteisiin muokkasi ja kustannusosakeyhtiönsä kautta julkaisi. Lue JKT:n blogi täältä: https://sdxl.fi/lyhytaaltojen-maailma-ja-muistoja-richard-e-woodista/.
Myöskin jäsenlehtien digitointi jo on edennyt niin, että koko 1960-luku on nyt SDXL:n jäsenten saatavilla ja lisää on tulossa. Digitoijina PS, SSS, IKA ja PRI (ja vielä on pari tekstintunnistusohjelman lisenssiä vapaana!). Ei tarvitse arastella ww.sdxl.fi –saitille rekisteröitymistä, se ei minuuttia kauempaa vie ja vahvistus tulee nopeasti. Samalla saadaan täydennyksiä SDXL:n jäsenrekisterin sähköpostiosoitelistalle (nyt n. 235 osoitetta), mikä mahdollistaa tarvittaessa nopean ja kattavan tiedottamisen.
t. PRI
Vastaa