Kouvolan Radiomuseo

Kouvolan Radiomuseo kutsuu radioharrastajia ja radioamatöörejä kevätretkelle Kouvolaan. Museon yhteydessä toimii Sotilasradiomuseo ja radioamatööriasema. Radiomuseossa on laaja kokoelma 1920 – 1960 luvun radioita ja sotilasradiomuseossa on Suomen laajin esillä oleva sotilasradiokokoelma. Esillä mm. suomalaiset sodanaikaiset partioradiot (Kyynel-lähetin ja Töpö-vastaanotin), sanomien salauslaitteita (mm. ”matolaatikko”), venäläiset vakoilijaradiot (Sever, täydellisillä desantin varusteilla ja vakooja Kerttu Nuortevan Tensor-radio) sekä amerikkalainen agenttiradio, joka toimitettiin Suomeen 1940-luvun lopussa siltä varalta, että Neuvostoliitto miehittää Suomen. Ja paljon muuta alkaen ylimmän johdon radiosta kenttäradioihin.

Tutustu museoon: www.putkiradiomuseo.fi

Varatkaa kalenteriin Kouvolan sotilasradiopäivä lauantaina 25.4. Kouvolassa Kouvola-talolla. Lisätietoja kotisivujen kohdassa ”Tapahtumat”

Tervetuloa käymään! Samalla voitte tutustua Kouvolan Miljöömuseoon, jossa 1920- – 1960-lukujen huoneet on varustettu ko. vuosikymmenen kalustolla, tekniikalla (radiot, puhelimet, levysoittimet yms.) ja tarvikkeilla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat loppuvuoden 2020 Radiomaailma-lehdet. Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 4/2020 ilmestyy 21.10.2020. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 4.11.2020. RM-kansi4/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2020 WRTH nyt tarjoushinnalla 25 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2020 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top