Rosvottu ERT Megara taas ääneen

 

Vuonna 2013 Kreikan talouskriisi johti Kreikan yleisradion ERT:n väliaikaiseen lakkauttamiseen. AM-asemien henkilökunta irtisanottiin ja lähetinlaitteistot jäivät vartioimatta.

Rosvot käyttivät välittömästi tilaisuutta hyväkseen. ERA Sportin lähetin taajuudella 981 kHz (250 kW), joka toimi tarkoituksella puolella teholla, riisuttiin kaikesta mitä ei oltu pultattu lattiaan. Murtovarkaat veivät kaiken liikenevän kuparin, kelat, suotimet, sekä duplexerin, jota ilman asema ei pysty käyttämään kuin yhtä lähetintä yhdellä taajuudella.

Suhteellisen uusi Nautelin 100-kilowattinen lähetin kuitenkin säästyi. Marraskuussa kokeiltiin lähetintä keinokuorman kanssa ja aseman ympärille kaivettiin uusi maadoitusverkko. Tarkoitus on aloittaa lähetykset uudelleen kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen heti kun se on teknisesti mahdollista.

Toinen ERT:n keskiaaltoasema, joka on jouduttu sulkemaan varkauksien takia, sijaitsee Rhodoksella. Thessalonikin MW-asemaa ei aiota myöskään ottaa enää käyttöön. ERT:illä on ollut äänessä tänä aikana pienempiä paikallislähettimiä kuten Komotini, Korfu, Volos ja Tripoli. Vaikka edelleenkin ERT on säästökuurilla, radioyhtiön johto näyttää pyrkivän toteuttamaan lupauksensa, että radioverkko yritetään palauttaa sellaiseksi kuin se oli ennen yleisradion lakkauttamista kolme ja puoli vuotta sitten.

http://www.thegreekradio.com/node/28583

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Viimeisin Radiomaailma

Sisällysluettelo: klikkaa kuvaa Kansi_RM_01-18

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin.

Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2018 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

WRTH 2018 ilmestyy joulukuussa! Hinta DX-Tarvikepalvelussa 40 euroa + 7 euron toimituskulu (yht. kaikille saman toimituksen tuotteille). Huom. Joulukuun jäsenmaksun yhteydessä kirjan saa hintaan 42,10 euroa (sis. postimaksun). Tilaukset myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Kansi_WRTH_2018

Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos, josta on otettu uusi painos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 7 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla!

kansi_aa_2016

Tuoreimmat aiheet

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top