QSL- ja viirigalleria SDXL-sivuilla

Jyrki K. Talvitie kirjoitteli RM 8/12 -lehden pääkirjoituksessa, että oli siirtänyt DX-historiansa digitaaliseen muotoon, kun Erkki Paatero oli häntä usuttanut vaikuttamaan siihen suuntaan, että Suomeen perustettaisiin DX-museo. JKT oli päätellyt, että tämä ei välttämättä lukuisten  kelpo radiomuseoiden maassa ottaisi tulta. Näinpä hän päätyi skannaamaan QSL:iään ja viirejään. Ja nämä nimenomaan riittävän isoina ja tarkalla resoluutiolla sekä ”photoshoppaamalla” skannaukset siisteiksi.

Nyt nämä Jyrkin ”pesämunaksi” työstämät materiaalit, pääosin 1960 -luvulta, ovat kaikkien nähtävissä SDXL:n kotisivuilla. Vilkaiskaapa; tuollaisia viirejä ei enää valmisteta missään!

https://sdxl.fi/suomen-dx-liitto-ry/qsl-ja-viirigalleria/

Jyrki myös suositteli, että muutkin DX-kuuntelijat tekisivät saman operaation omien arkistojensa kanssa, koska ”sillä voi tuottaa iloa lähimmäisilleen – ja mikä vielä parempaa: itselleen”.  Toki monilla DX-kuuntelijoilla on jo olemassa omia tallennesivustojaan, ks. mm. https://sdxl.fi/linkit/radioaiheisia-www-palveluita/.

Tuolle jälkimmäiselle sivustolle voi ehdottaa uusia linkkejä sähköpostiosoitteella webmaster at sdxl.fi. Samaan osoitteeseen voi ottaa yhteyttä, jos on tarjota ”omat kriteerit” täyttävää materiaalia esim. 1970-80 -luvuilta kotisivulla esitettäväksi. Kuten muussa yhteydessä on mainittu, tallennustila ei saa estettä muodostaa, joten viime kädessä otetaan vaikka pilvipalvelut avuksi, jos sivuston nykyinen  10 GB levytila uhkaa loppua.

Fyysistäkin historiallista materiaalia voi toimittaa SDXL:n arkistonhoitaja Simo Hankkiolle. Osoite on Ähtärintie 67, 63700 ÄHTÄRI. (antikvariaatti Feliks, http://personal.inet.fi/yritys/feliks/). Kannattaa ottaa SIH:iin ensin yhteyttä puhelimitse (06) 533 7310 tai sähköpostitse SIH at sdxl.org.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat loppuvuoden 2020 Radiomaailma-lehdet. Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 4/2020 ilmestyy 21.10.2020. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 4.11.2020. RM-kansi4/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2020 WRTH nyt tarjoushinnalla 25 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2020 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top