QSL- ja viirigalleria SDXL-sivuilla
Jyrki K. Talvitie kirjoitteli RM 8/12 -lehden pääkirjoituksessa, että oli siirtänyt DX-historiansa digitaaliseen muotoon, kun Erkki Paatero oli häntä usuttanut vaikuttamaan siihen suuntaan, että Suomeen perustettaisiin DX-museo. JKT oli päätellyt, että tämä ei välttämättä lukuisten kelpo radiomuseoiden maassa ottaisi tulta. Näinpä hän päätyi skannaamaan QSL:iään ja viirejään. Ja nämä nimenomaan riittävän isoina ja tarkalla resoluutiolla sekä “photoshoppaamalla” skannaukset siisteiksi.
Nyt nämä Jyrkin “pesämunaksi” työstämät materiaalit, pääosin 1960 -luvulta, ovat kaikkien nähtävissä SDXL:n kotisivuilla. Vilkaiskaapa; tuollaisia viirejä ei enää valmisteta missään!
https://sdxl.fi/suomen-dx-liitto-ry/qsl-ja-viirigalleria/
Jyrki myös suositteli, että muutkin DX-kuuntelijat tekisivät saman operaation omien arkistojensa kanssa, koska “sillä voi tuottaa iloa lähimmäisilleen – ja mikä vielä parempaa: itselleen”. Toki monilla DX-kuuntelijoilla on jo olemassa omia tallennesivustojaan, ks. mm. https://sdxl.fi/linkit/radioaiheisia-www-palveluita/.
Tuolle jälkimmäiselle sivustolle voi ehdottaa uusia linkkejä sähköpostiosoitteella webmaster at sdxl.fi. Samaan osoitteeseen voi ottaa yhteyttä, jos on tarjota “omat kriteerit” täyttävää materiaalia esim. 1970-80 -luvuilta kotisivulla esitettäväksi. Kuten muussa yhteydessä on mainittu, tallennustila ei saa estettä muodostaa, joten viime kädessä otetaan vaikka pilvipalvelut avuksi, jos sivuston nykyinen 10 GB levytila uhkaa loppua.
Fyysistäkin historiallista materiaalia voi toimittaa SDXL:n arkistonhoitaja Simo Hankkiolle. Osoite on Ähtärintie 67, 63700 ÄHTÄRI. (antikvariaatti Feliks, http://personal.inet.fi/yritys/feliks/). Kannattaa ottaa SIH:iin ensin yhteyttä puhelimitse (06) 533 7310 tai sähköpostitse SIH at sdxl.org.
Vastaa