Pääkirjoitus, Radiomaailma-lehti 6/2018

Pääkirjoitus, Radiomaailma-lehti 6/2018

UUTEEN DX-VUOTEEN

Suomen DX-Liiton 61. toimintavuosi alkaa olla paketissa, mutta jäljellä on toki vielä joulun ja uuden vuoden aika. Tänä vuonna joulu tarjoaa monille useita vapaapäiviä, joten toivottavasti jäsenistöllä on tuolloin mahdollisuus viettää runsaasti aikaa myös harrasteemme parissa.

Vuoden 2019 jäsenmaksulasku saapunee pian tämän lehden ilmestymisen jälkeen. Enemmistö taitaa jo saada sen sähköpostiinsa, mutta tietysti palvelemme edelleen myös tavallisen postin kautta. Hintatason lievän nousun johdosta olemme joutuneet korottamaan jäsenmaksua muutamalla eurolla. Jäsenmaksun lisäksi voi vanhaan tapaan tilata uuden World Radio TV Handbookin, jonka postitukset aloitetaan heti kirjan saavuttua maahan ja kirja saataneen jouluksi perille kaikille niille, joiden maksu on saapunut 18.12 mennessä. WRTH:n hintaa joudutaan myös valitettavasti hieman korottamaan, sillä varsinkin postituskulut ovat kohonneet. Lisäksi jäsenmaksun yhteydessä voi tuttuun tapaan tilata DXclusiven sekä ruotsalaisten ja tanskalaisten yhteisen DX-Aktuellt -julkaisun (molemmat pdf-muotoisia). Lisäksi tarjoamme tällä kertaa erikoishintaan Mika Mäkeläisen Pohjois-Korean elämää kuvaavan tulossa olevan kirjan. Kesäkokouksessa mukana olleet varmasti tietävät, miten mielenkiintoista tavaraa on odotettavissa. Kirja ilmestyy vasta keväällä, joten tilausjärjestely poikkeaa normaalista.

Tilausohjeita vielä sen verran, että vaikka jäsenmaksulaskun eräpäivä onkin vasta joulukuun lopussa, niin tilattaessa muita tuotteita kannattaa laittaa maksu tulemaan välittömästi, koska tuotteet toimitetaan maksun saavuttua. Tuotteiden hinnoissa olevia senttejä ei saa pyöristää, sillä niiden perusteella voimme päätellä, mitä kaikkea tilaus sisältää. Myös kannattaa laittaa sähköpostilla ilmoitus tilauksesta osoitteeseen toimisto@sdxl.org.

Suomen DX-Liiton talous on tällä hetkellä tyydyttävässä tilassa ja ensi vuoden suunnitellut toiminnot saadaan näillä näkymillä toteutettua ainakin samantasoisena tähän vuoteen verrattuna. Radiomaailma -lehti ilmestyy kuusi kertaa ja voimme toivottavasti tarjota mukavia lukupaketteja. Tämä kuitenkin edellyttää, että saisimme enemmän artikkeliavustuksia jäsenistöltä. Talouden osalta toivomme silti, että mahdollisimman moni jäsenmaksun maksamisen yhteydessä laittaisi myös pienen summan järjestöllemme vapaaehtoisen tukimaksun muodossa.

Ensi vuoden kesäkokous on alustavasti suunniteltu pidettäväksi perinteiseen aikaan eli elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Paikaksi on kaavailtu Kisakallion urheiluopistoa Lohjalla, mutta neuvottelut ovat kesken. Tästä ja muistakin Suomen DX-Liiton tapahtumista ja muista kuulumisista tarjoamme tietoa tulevissa Radiomaailma -lehdissä sekä verkkosivustollamme www.sdxl.fi.

Toivotan kaikille Radiomaailman lukijoille rauhallista joulua ja hyvää uutta DX-vuotta 2019!

Risto Vähäkainu
taloudenhoitaja
Suomen DX-Liitto ry


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2019 jälkipuolen Radiomaailma-lehdet). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä. WRTH 2019: Hinta  39 € + toim. kulut. Toimitus postipakettina. Huom! Ilmoita yhteystietosi (puh ja/tai s-posti) tilauksen yhteydessä noudon varmistamiseksi. Huom.! Vain muutamia jäljellä Kansi_WRTH_2019 Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 9 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: Online Log - FM:

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 5/19 ilmestyy 14.10. alkavalla viikolla RM-kansi5/19

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top