Pääkirjoitus, Radiomaailma 6/19

Pääkirjoitus, Radiomaailma 6/19

UUDEN VUODEN JA VUOSIKYMMENEN KYNNYKSELLÄ

Kuten useimmat lukijat tietävät, sai Suomen DX-Liitto suru-uutisen syyskuun lopulla, pitkäaikainen päätoimittajamme ja toimistonhoitajamme Heikki Aarrevaara kuoli yllättäen. Muistelemme Heikkiä tarkemmin toisaalla tässä lehdessä, kuten myös muutamaa päivää ennen Heikkiä keskuudestamme poistunutta ruotsalaista huippukuuntelijaa Henrik Klemetziä.

Suomen DX-Liiton hallitus avustajineen on tehnyt kovasti työtä toimintojen saamiseksi rullaamaan Heikin poismenon jälkeen. Jari Lehtinen on vastannut pääosasta lehdenteossa ja puheenjohtajamme Pasi Rintamäen johdolla on valmisteltu jäsenmaksujen keräilyä ja muita vuodenvaihteen rutiineja. Tätä kirjoittaessani monet tehtävät ovat työn alla, mutta toivon ja uskon asioiden järjestyvän vähän kerrallaan. Muutoksia tulee varmasti, mutta perusasiat pyritään pitämään pääsääntöisesti ennallaan.

Suunnitelmana on julkaista kuusi Radiomaailma-lehteä myös vuoden 2020 aikana. Lehden taso pyritään pitämään vähintään nykytasolla ja mikäli jäsenistöltä saatava artikkelitarjonta on runsasta, voitaneen lehtien artikkeliosuutta lisätäkin. Ja myös kuuntelutiedot (lokit, vihjeet, QSL-tiedot) sekä uutiset ilmestyvät edelleen tutulla laajuudella.

Vuoden 2020 jäsenmaksukeräily käynnistyy tämän lehden tulon aikoihin ja ilolla voidaan todeta, että jäsenmaksut pysyvät ennallaan. Jäsenmaksulasku saapuu useimmille sähköpostitse ja osa saa sen tavallisessa kirjepostissa. Mikäli lappua ei tunnu syystä tai toisesta kuuluvan tai on muuta jäsenyyteen liittyvää asiaa, niin tuttu sähköpostiosoite toimisto@sdxl.org palvelee edelleen, Pasi Rintamäki hoitaa jäsenasioita ainakin toistaiseksi. Myös Suomen DX-Liiton puhelin on tarkoitus saada jälleen käyttöön, lisää tietoa löytyy toivottavasti
tästä lehdestä.

Jäsenmaksun yhteydessä voi tuttuun tapaan tilata uuden World Radio Handbookin ja lisäksi muita palveluita. WRTH:n hinnasta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta oletettavasti se pysyy entisellä tasolla. Myös aikataulun pitäisi olla ennallaan, eli jos maksusi saapuu tilillemme joulukuun puoliväliin mennessä, pitäisi kirjan ehtiä jouluksi perille. Myös tutut pdf-julkaisut DXclusive ja DXAktuellt on mahdollista tilata samalla ja lisäksi tarjolla on Pentti Kemppaisen kirja Radio Kuuluu Kaikille. Muistakaa, että tuotteiden hinnoissa olevia senttejä ei saa pyöristää. Eri tuotteita tilattaessa pyydämme myös lähettämään sähköposti-ilmoituksen os. toimisto@sdxl.org ja mainitsemaan siinä osoitteen ja puhelinnumeron.

Jäsenmaksun yhteydessä voi myös jälleen tukea liittoamme taloudellisesti. Vapaaehtoinen tukimaksu on yhtenä kohtana jäsenmaksulaskussa ja tarjolla olevien vaihtoehtojen sijaan voi halutessaan valita jonkun muunkin summan. Erityinen kiitos kaikille tukijoille!

Suomen DX-Liitto kiittää kaikkia jäseniä kuluneesta vuodesta ja toivoo yhteistyön jatkuvan edelleen, kun siirrymme uudelle vuosikymmenelle. Hyvää joulua kaikille!

Risto Vähäkainu, taloudenhoitaja, Suomen DX-Liitto ry.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2024 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

SDXL:n nettivastaanottimet

Suomen DX-liiton aktiiviset KiwiSDR -asemat

SDXL-PAL, Enontekiö, Pallas http://pallas-kiwi.ddns.net:8073/ NTi MegaDipol MD300DX (V)

SDXL-IIT, Iitti http://sdxl-iit.oh2bua.fi Temporary short dipole

SDXL-LOH1, Lohja: http://sdxl-loh.ddns.net:8073/, 400m beverage 315 ast.

SDXL-KB1, Loviisa, Kuninkaankylä: Mökki romahti, pois linjoilta.

SDXL-VIR, Virrat http://sdxlkiwi7.proxy.kiwisdr.com:8073/ BOG 170m 250°, antenniongelmia, korjataan kun ehditään

Testiasema: Kotka, SDXL-Kotka#1 http://kotisauna.psokiwi.net:8073/, testissä milloin mitäkin, lähinnä antenneja. Ja ei aina linjoillakaan.

Tiedossa olevia muita, jäsenten tai jäsenyhdistysten omia asemia: Enontekiö, Pallas http://pallas-kiwi.ddns.net:8074/ NTi MegaLoop

FX Enontekiö, Pallas http://pallas-flydog.ddns.net:8075/ Dressler ARA-60

Joensuu MR/Karelia MW DX http://kareliamwdx.ddns.net:8073/ Various antennas 250-600m

Korpilahti RHA2 http://rha2sdr.ddns.net:8074/ long wire 430m@58°

Korpilahti RHA3 http://rha2sdr.ddns.net:8075/ long wire 240m@320°

Kotka Itäranta#1 http://flydog.psokiwi.net:8075/ Mini-Whip by PA0RDT

Kotka Itäranta#2 http://flydog.psokiwi.net:8074/ Wellbrook ALA1530LN

Kotka Itäranta#3 http://flydog.psokiwi.net:8077/ WellGood V3 Active loop, Ø1,60m

Parainen http://oh1rj.proxy.kiwisdr.com:8073/ 80m Horisontaalidipoli

Raisio RHA1 http://rhakiwi.ddns.net:8073/ Folded dipole for 48 or 75m

Tampere TreDXK#1 http://tredxk.no-ip.org:8073/ 80m horisontaalidipoli

Tampere TreDXK#2 http://tredxk.no-ip.org:8074/ Beverages: 2115-1115z 830m@278°, 1115-2115z 340m@60°

Tampere TreDXK#3 http://tredxk.no-ip.org:8075/ long wire 400m@300°   Käyttöohjeet (PDF)

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 2/2024 ilmestyy 25.3.2024 alkavalla viikolla. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 8.5.2024. Radiomaailman ilmestymisaikataulu 2023-2024. RM-kansi 2/24

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Viimeisin WRTH 2024 hintaan 44 € + toimitusmaksu 7,50 € / tilaus. Jäsenmaksun yhteydessä 49 € sis. postit. Kirjan omistajana pääset käyttämään verkkosovellusta alennettuun hintaan. Kysy tarkemmin tarvikepalvelun sähköpostiosoitteesta. WRTH_2024 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

“Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
CloudCity
Top