Kainuulaisten DX-näyttely nyt Sotkamossa

DX-näyttely avattiin lehdistön läsnäollessa Sotkamon uusitussa kirjastossa (jonka kätköissä mm. on isoisäni tuimia kirjeitä isälleni) tänään 5.3.2009 kello 14.00. Paikalla Sotkamo-lehti, jonka juttu näyttelystä on luettavissa  täällä.

Näyttely jatkuu toukokuun alkuun asti, josta se kaiketi matkaa Suomussalmen hienoon kirjastoon. Esillä  Selena, Luxor Ambassadör, Luxor Sinfonia (asteikolla kotimaiset FM-asemat mm. Kajaani), Grundig 600, Trio, Degen ja Tangent
internet-radio plus nippu QSLiä, viirejä, selailukansioita ja näyttelykansio esittelyteksteineen, DX-kirjallisuutta ym.

Nyt oli tilaa myös vieraskirjalle, mutta Luxor ei mahtunut mihinkään vitriiniin, mutta sai soman pöydän alleen. Vieraskirjaan kirjoittavien kesken arvotaan “Oikeaan aikaan” -kirja.

Väkeä kerääntyi heti kello 12 kirjaston avattua ovensa DX-kuuntelun ihmeitä katselemaan ja kyselemään. Tilassa lappaa myös runsaasti kotilaisia ja ulkolaisia hiihtolomalaisia sähköpostejaan lukemassa. Lennäkkiesite on valitettavasti vähemmän houkuttelevan näköinen, olisi syytä uusia.

Kahden kuukauden yhtämittainen päivystäminen olisikin mielenkiintoinen kokemus! Jos joku tietää venäjänkielisen DX-esitteen sijainnin virtuaalimaailmassa, kertokaa.  Vitriinissä on mm. Radio Swedenin venäjänkielinen tarra Selena-osiossa.

(SSS via Suomalaisten DX-lista)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2022 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

SDXL-PAL, Enontekiö, Pallas NTi MegaDipol MD300DX (V)
SDXL-IIT, Iitti Double-KAZ 300°
SDXL-KEU, Keuruu Beverage 300°
SDXL-LOH1, Lohja Beverage 400m 295°
SDXL-KB1, Loviisa, Kuninkaankylä Super KAZ 260°
SDXL-VIR, Virrat BOG 170m 250°/70°

Kaikki suomalaiset kiwi-vastaanottimet löytyvät julkisesta luettelosta sivulta Kiwisdr/public. Käytä hakutermiä Finland.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 6/2022 ilmestyy 5.12.2022 alkavalla viikolla. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 4.1.2023. RM-kansi5/22

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Viimeisin WRTH 2022 hintaan 45 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2022 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

“Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
CloudCity
Top