DX-kuuntelu esillä Nelosen Radiogaalassa 16.2.

Tänään vietetään maailman radiopäivää, mikä näkyy useiden radioasemien ohjelmistossa omalla tavallaan. Sosiaalisessa mediassa radioharrastajat toivottelevat toisilleen maailman joka kolkasta ”Hyvää radiopäivää”, ”Selamat Hari Radio”, ”Happy Radio Day”. YLE kyselee, miksi sinä kuuntelet radiota ja ovatpa jotkin kansainväliset ulkomaanpalveluasematkin, kuten Radio Bulgaria, huomioineet tämän UNESCO:n kunnianosoituksen rakasta tiedotus- ja harrastusvälinettämme kohtaan. 

Radiopäivä on huomiotu myös televisiossa. Lauantaina Nelosella esitettävässä Radiogaalassa DX-kuuntelukin on esillä yhtenä radion tarjoamien ilmiöiden joukossa. Jim Solatie (JMS), yksi Suomen aktiivisimmista DX-kuuntelijoista, esittelee harrastustamme noin kello 19. Mikäli aika täsmenee vielä, siitä tullaan tiedottamaan lähempänä.

Televisiovastaanottimet siis auki, radioiden ohella!

…ja hyvää maailman radiopäivää kaikille!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat loppuvuoden 2020 Radiomaailma-lehdet. Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 6/2020 ilmestyy 2.12.2020. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 6.1.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2020 WRTH nyt tarjoushinnalla 25 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2020 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top