AvLa is back!

Legendaarinen AvLa eli Avustajat ja laitteet -palsta ilmestyi takavuosina Radiomaailman sivuilla. Nykyaikana laitetietojen päivittäminen käy kätevästi bittivirtana. PRI kertoo alla asiasta enemmän:

Löysin tuossa puolivahingossa reilun vuoden vanhan VMA:n avaaman listakeskustelun lokaajien nimimerkkien, kuuntelupaikkakuntien sekä laitteisto- ja antenniarsenaalien kirjaamismahdollisuuksista.

 

Ks. ketjut
http://www.mail-archive.com/dx@hard-core-dx.com/msg03515.html
http://www.mail-archive.com/dx@hard-core-dx.com/msg03501.html

 

Keskustelua käytiin vilkkaasti ja konkreettisimpana tekona MR muokkasi Google Docsiin avoimen taulukon.

 

Internet Explorer, Google Chrome ja Firefox-selaimet toimivat ainakin, kirjautuminen Google-tilille ei ole välttämätöntä muutoksia tehtäessä (varmistin kokeilemalla). Koska tarve listauksille on varmasti edelleen olemassa, eikä taida vaivattomampaakaan tallennuspaikkaa ja -tapaa olla tiedossa, pyysin nyt SDXL-webmasteriamme TAK:ia lisäämään ko. linkin myös Liiton kotisivuille. Tätä taisi ainakin JKR em. keskusteluissa ehdottaakin.

 

Kiitos asiaan vaikuttaneille! Käykääpä täydentämässä taulukkoa omalta osaltanne, mikäli ette sitä jo ole tehneet. Pyrin itse silloin tällöin ottamaan siitä varmuuskopion kaiken varalta.

 

t. PRI


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 5/2021 ilmestyy 19.10.2021 alkavalla viikolla. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 3.11.2021. RM-kansi5/21

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top