DX-äänilevyt ja -kasetit

1970-luvulta lähtien on DX-Tarvikepalvelu julkaissut äänilevyjä ja -kasetteja, joille on saatu mukaan studiotasoisia äänitteitä kymmeniltä aikansa radioasemilta. Näitä ovat olleet

DXLP-1 DXing Around The World EP-levy, 30 asemaa
DXLP-2 World On The Air LP, 50 asemaa
DXLP-3 USA On The Air LP, 43 asemaa
DXC/1-2 World On The Air kasetti, 90 asemaa
DXC-3 USA & Canada On The Air -kasetti, 43 asemaa
DXC-4 America Latina en el Aire, 60 asemaa

Näin DX-Kuuntelija-lehdessä 1/72 ensimmäisestä tallennekokoelmasta:

DX-ÄÄNILEVY

”Keskisuomalainen” lehdessä oli hiljattain kulttuuripalstalla lehden toimittajan arvostelu DX-Tarvikepalvelussa myytävänä olevasta DX-äänilevystä. Julkaisemme muutamia otteita ko. jutusta.

”Nyt on sitten ilmestynyt varsinainen erikois-LP ulkomaisten radioasemien kuuntelijoille, ”DXing Around the World”. Mini-LP (17 cm 33 rpm) sisältää 30 radioaseman erittäin hyvin tehtyjä kuulutuksia sekä maukkaita tunnareita ympäri maailman, jotka ovat hi-fi-luokan äänityksinä levyllä. LP on erinomainen opas aloittelevalle lyhytaaltokuuntelijalle, jonka korva ei ole vielä herkistynyt aseman tunnistamiseen voimakkaidenkin häiriöiden takaa. Myös pitemmälle ehtineille nappulanraplaajille levy on  melko mielenkiintoinen tuttavuus. Erikoisen mieleenpainuvia kohtia levyn sisällöstä olivat niiden radioasemien tunnukset, joissa oli käytetty linnun ääntä, kuten Radio Australian kookaburra-lintu, eteläafrikkalaisen Radio RSA:n bokmakierie-lintu, Trans World Radion Alankomaiden Antilleilla olevan aseman flamingojen ääntelyt ja Radio Zambian kalakotkan vihlovat kirkaisut. Levyn kauneimman tunnussävelen tittelin antaisin roomalaiskatolisten äänitorven, Radio Vaticanan melodiselle tunnarille. Kaiken kaikkiaan levy on mielenkiintoinen kokoelma niin monelle tuttuja ”eetterin otsakkeita” — niitä, joista asemat juuri tunnistetaan.”

DXLP/2 (DXC/1-2): World on The Air

DXC/3: USA & Canada on The Air

DXC/4: América Latina el el aire

 


Top