Valtioneuvosto myönsi radioluvan 12 hakijalle

Kaksitoista hakijaa sai radion ohjelmistoluvan valtioneuvostolta vuoden 2017 viimeisessä yleisistunnossa torstaina. Ohjelmistolupa myönnettiin kaikkiaan 39 taajuudelle 24 paikkakunnalla. Mukana hakukierroksella oli alun alkaen 44 taajuutta 28 paikkakunnalta. Mäntsälään, Loviisaan, Pieksämäelle ja Raaseporiin ei jaettu toimilupia.

Uusia radiokanavia syntyy vain kaksi, sillä suurin osa torstaina myönnetyistä taajuuksista liitetään jo olemassa oleviin taajuuskokonaisuuksiin. Laajennuksen nykyiseen kuuluvuusalueeseen saivat Sanoma Median kanavat Radio Rock ja Loop, helsinkiläinen paikallisradio Business FM, osavaltakunnallinen klassisen musiikin kanava Radio Classic, alueellinen Iskelmä Sastamala, Pohjois-Savossa paikallisradiotoimintaa harjoittava Radio Sandels, Bauer Median kanavat Radio City ja Radio SuomiRock (Kaimax Median lupa) sekä Radio Dei ja Radio Patmos.

Mediatakojat Oy onnistui saamaan lisätaajuuksia Helmiradiolle ja HitMixille. Myös Järviradiolle myönnettiin lisää taajuuksia.

Kevyt Kanava -konserniin kuuluva Radio Kajaus Oy sai luvan perustaa kahdeksan paikkakuntaa käsittävän radioverkon, johon on näillä näkymin tulossa uusi Aito-radiobrändiin lukeutuva kanava. Toinen uusi asema on Bauer Median Iskelmä Itä-Suomi, jolle valtioneuvosto myönsi taajuudet Iisalmesta ja Kajaanista.

Päätösvalta luvansaajista siirtyi valtioneuvostolle, koska hakijoita oli elokuussa alkaneella lupakierroksella enemmän kuin haettavia taajuuksia. Muussa tapauksessa luvat olisi myöntänyt Viestintävirasto

Kaikki luvan saaneet yhtiöt tai yhteisöt ovat harjoittaneet radiotoimintaa vähintään yhden vuoden ajan eli uusia pyrkijöitä radiobisnekseen ei päättyneen lupakierroksen seurauksena nähdä. Torstaina myönnetyt ohjelmistoluvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun. Tarkempaa tietoa tuoreista luvansaajista taajuuksineen ja paikkakuntineen voi lukea Mediamonitorista.

Viestintävirasto on jo aloittanut uuden, vuonna 2020 voimaan tulevia ohjelmistolupia koskevan valmistelun. Nykyisiltä radiotoimijoilta pyydetään lausuntoja tulevasta taajuussuunnitelmasta tammikuun 2018 puoliväliin mennessä. Uudet luvat tulevat haettaviksi todennäköisesti vuoden 2018 aikana.

(TET)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Uusin Radiomaailma on ilmestynyt:

Sisällysluettelo: klikkaa kuvaa Kansi_RM-05-18

Yhteistyökumppanit

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin.

Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2018 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

WRTH 2018: Hinta DX-Tarvikepalvelussa 30 euroa + 7 euron toimituskulu (yht. kaikille saman toimituksen tuotteille). Tilaukset myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Kansi_WRTH_2018

Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos, josta on otettu uusi painos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 7 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla!

kansi_aa_2016

Tuoreimmat aiheet

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top