VadelmaRadio ja Pasiradio isojen joukossa lyhytaikaistaajuuksien viidakossa

Sekä pitkäaikaisilla ohjelmistoluvilla lähettävät että lyhyempiä ajanjaksoja toimivat radioasemat ovat hakeneet lyhytaikaisia radiolupia vilkkaasti Viestintävirastosta. Eniten asemia on edelleen pääkaupunkiseudulla, jossa pula taajuuksista pakottaa jotkut luvansaajat vaihtamaan lähetystaajuutta kesken lupakauden.

Mediamonitori kertoi viimeksi elokuun lopussa lyhytaikaisista radioasemista, mutta syksyn mittaan uusiakin asemia on ilmaantunut taajuuksille tai aloittamassa myöhäissyksyn aikana. Radiotaajuuksilla lähettää lyhytaikaisilla luvilla lähinnä tuttuja toimijoita, mutta joukossa on nyt myös uusi tulokas. Netissä toimiva helsinkiläinen VadelmaRadio on nimittäin saanut luvan lähettää enintään 15 watin teholla taajuudella 97,1 MHz. Radioaseman taustalla on Vallilassa majaileva visuaalisen taiteen ja elävän musiikin yhdistys Vadelma.

Lukion ilmaisutaidon opiskelijoiden radiokanava Radio Taajama on saanut luvan lähettää 16. ja 30. marraskuuta Mynämäessä taajuudella 104,2 MHz. Asema on ollut yleensä äänessä iltapäivällä kello 17 alkaen.

Lemillä toimiva Kotiseuturadio voi lähettää 1.12. alkaen taajuudella 95,2 MHz. Pasi Viherahon Pasiradio toimii lähinnä Lahden seudulla, mutta joulukuun alussa Viheraholla on lähetyslupa myös Helsinkiin taajuudelle 105,0 MHz.

Järviradio laajentaa kuuluvuusaluettaan jälleen Forssan seudulle kolmen kuukauden radioluvalla. Käytössä on lokakuun alusta vuoden loppuun taajuus 92,8 MHz.

Radio Patmos hakee lisäkuuluvuutta viidellätoista taajuudella. Luvat ovat voimassa 1.10.-31.12.2017. Jouluradion lupakausi alkaa 13.11., mutta asema on yleensä aloittanut lähetykset ensimmäisen adventin tienoilla. Sekä Patmoksen että Jouluradion taajuudet ja lähetyspaikkakunnat voi tarkistaa Mediamonitorista.

Pääkaupunkiseudun taajuuspula vaikuttaa eniten Finest Plus FM:n toimintaan. Asema aloittaa 10. lokakuuta taajuudella 91,4 MHz, mutta toimii hetken ajan marras-joulukuussa taajuudella 92,2 MHz. Itsenäisyyspäivästä alkaen asema kuuluu jälleen aiemmalla taajuudellaan.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Uusin Radiomaailma on ilmestynyt:

Sisällysluettelo: klikkaa kuvaa Kansi_RM-05-18

Yhteistyökumppanit

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin.

Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2018 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

WRTH 2018: Hinta DX-Tarvikepalvelussa 30 euroa + 7 euron toimituskulu (yht. kaikille saman toimituksen tuotteille). Tilaukset myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Kansi_WRTH_2018

Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos, josta on otettu uusi painos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 7 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla!

kansi_aa_2016

Tuoreimmat aiheet

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top