SuomiRockille ja Järviradiolle lupa vaihtaa lähetinpaikkakuntia

Viestintävirasto on muuttanut alkuvoden aikana kahden radiokanavan ohjelmistolupaa niin, että kanavat voivat siirtää lähetystaajuuksia paikkakunnalta toiselle. Radio SuomiRock sai luvan aloittaa lähetykset Äänekoskella ja Järviradio Isojoella. SuomiRockin siirtolupa koskee Jyväskylän taajuutta 96,8 MHz ja Järviradion lupa Pomarkun taajuutta 98,3 MHz.

Radio SuomiRock kuuluu Jyväskylässä kahdella taajuudella, joista voimakastehoisempi 106,4 MHz jää Jyväskylään. Taajuus 96,8 MHz aloittaa Äänekoskella, mutta toistaiseksi Viestintävirasto ei ole myöntänyt taajuudelle uutta teknistä radiolupaa, jossa määritellään lähetinpaikka sekä muut tekniset raja-arvot.

SuomiRockin toimilupayhtiö Kaimax Media on osa Bauer Mediaa, jonka nimissä taajuuden 106,4 MHz ohjelmistolupa on. Bauer Media lakkautti taajuudella toimineen iskelmämusiikkikanava Radio Jyväskylän ja toi sen tilalle SuomiRockin vuoden 2016 marraskuussa.

Järviradio oli hakenut Viestintävirastolta Kauhajoen taajuuden siirtämistä Isojoelle, jotta aseman kuuluvuus olisi vahvistunut Pohjanmaan rannikolla Kristiinankaupungin ja Närpiön seuduilla. Viestintävirasto katsoi, että Kauhajoen taajuudelle 91,3 MHz tulee tehorajoituksia, jos se siirretään nykyisestä lähetinpaikasta. Sen sijaan Satakunnan puolella Pomarkussa lähettävä taajuus 98,3 MHz on siirrettävissä Isojoelle ilman merkittäviä tehonrajoituksia. Järviradion mukaan Lauhavuorelle Isojoen ja Kauhajoen rajalle asennettavalle lähettimelle on tulossa viiden kilowatin teho.

Viestintävirasto ei ole vielä myöntänyt Järviradion uudelle lähettimelle teknistä lupaa. Uuden lähettimen kuulvuusalue ulottuu alustavan arvion mukaan Kurikasta Kankaanpäähän ja Pomarkkuun sekä Parkanosta Merikarvialle ja Närpiöön. Isojoen lähettimen ansiosta Järviradiolla on mahdollisuus luopua Kauhajoen taajuudesta. Lähetinsiirto toteutetaan vasta sitten, kun Järviradion uusi toimilupa on otettu käyttöön Porissa. Järviradio sai joulukuussa valtioneuvostolta Poriin taajuuden 95,4 MHz.

(TET)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajankohtaista

2019 jäsenmaksukierros on meneillään. Uusi jäsen saa 35 eurolla vuoden 2019 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). 

kysely

Uusimmat lokaukset (AM):

Kelitiedot
Tromssa K-index
Boulder satellite environment
Kioto DST real time
Boulder aurora oval

Vuoden ensimmäinen Radiomaailma ilmestyy tammikuun lopulla:

Sisällysluettelo: klikkaa kuvaa Kansi_RM-01-19

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin.

Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2019 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

WRTH 2019: Hinta  jäsenmaksun yhteydessä 45,10 (sis. toimituskulut). Toimitus jouluksi nopeille maksajille postipakettina. Huom! Ilmoita yhteystietosi (puh ja/tai s-posti) tilauksen yhteydessä noudon varmistamiseksi.

Kansi_WRTH_2019

Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos, josta on otettu uusi painos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 9 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla!

kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top