Pispalan Radiolla jatkossa osittain eri ohjelma ulalla ja keskiaalloilla – myös lyhytaaltokokeilu alkaa

Tamperelainen Pispalan Radio aloittaa kahden eri ohjelmakanavan lähetykset ja kokeilee myös lyhytaaltolähetyksiä maaliskuussa. Pispalan Radiolla on ohjelmistolupa ULA-taajuudelle 99,5 MHz ja keskiaaltotaajuudelle 729 kHz. Radioasema on lähettänyt tähän mennessä samaa ohjelmaa molemmilla taajuuksilla.

Pispalan Radioyhdistyksestä kerrotaan, että ulalla lähetetään uudempaa musiikkia käsitteleviä ohjelmia ja keskiaaltotaajuudella sekä nettiradiossa vanhempaa musiikkia. Samalla toimiluvalla voi lähettää taajuuskohtaista lähetystä muutamia tunteja vuorokaudessa. Jako kahteen ohjelmaan pyritään toteuttamaan maaliskuun aikana.

Sen sijaan jo maaliskuun alkupuolella Pispalan Radiota voi kuunnella lyhytaaltotaajuudella 3960 KHz, jossa asemakutsu on 3ABU Tampere. 3ABU:n lyhytaaltolähetin on Hämeenkyrössä, kun taas Pispalan Radion lähettimet ja antennit sijaitsevat Tampereella. Lyhytaaltolähetyksiä yhdistys voi lähettää kolmen kuukauden ajan. Lupa tulee voimaan lauantaina 4. maaliskuuta.

Pispalan Radio aloitti lähetykset pitkäaikaisella ohjelmistoluvalla viime kesänä. Sitä ennen asema oli ehtinyt toimia joitakin kuukausia lyhytaikaisilla luvilla.

Keskiaalloilla Pispalan Radiota on kuultu aina Pohjois-Norjassa ja Suomen Lapissa saakka. Parhaiten lähetys kuuluu Tampereella ja sen lähikunnissa.

(Mediamonitori)


2 comments on “Pispalan Radiolla jatkossa osittain eri ohjelma ulalla ja keskiaalloilla – myös lyhytaaltokokeilu alkaa
  1. JBK sanoo:

    Kuuntelin lyhyillä 3960 kHz, ja hyvin tuntui tulevan. Mahtaako asema ottaa raportteja vastaan ja vastanneeko ? Toimivaa sähköpostiosoitetta ei myöskään löydy mistään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Viimeisin Radiomaailma

Sisällysluettelo: klikkaa kuvaa Kansi_RM_01-18

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin.

Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2018 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

WRTH 2018 ilmestyy joulukuussa! Hinta DX-Tarvikepalvelussa 40 euroa + 7 euron toimituskulu (yht. kaikille saman toimituksen tuotteille). Huom. Joulukuun jäsenmaksun yhteydessä kirjan saa hintaan 42,10 euroa (sis. postimaksun). Tilaukset myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Kansi_WRTH_2018

Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos, josta on otettu uusi painos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 7 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla!

kansi_aa_2016

Tuoreimmat aiheet

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top