PirateRadiosta tuli Saaristoradio

Helsingissä tammikuussa FM-lähetykset aloittanut mereen ja saaristoon keskittyvä radiokanava on vaihtanut nimeään maanantaina. Aiemmin PirateRadio-nimisenä toiminut asema jatkaa lähetyksiä Saaristoradiona. Kanavan omistajan mukaan tavoitteena on pitkäaikainen ohjelmistolupa, mutta ainakin toistaiseksi aseman on tyytyminen lyhytaikaisiin lähetyslupiin.

Saaristoradion omistajan Saaristomedia Oy:n toimitusjohtaja Tom Kaisla kertoo, että radiokanavan todellinen H-hetki on ensi viikonloppuna Helsingissä järjestettävät venemessut, jossa Saaristoradio näkyy ja kuuluu. Suoraa lähetystä tullaan kuulemaan koko messujen ajan.

Saaristomedia aloitti PirateRadion nettilähetykset jo viime syksynä ja 10. tammikuuta alkoi lähetys kuulua taajuudella 102,0 MHz. Saaristoradion nykyinen lupa on voimassa 10. huhtikuuta asti jonka jälkeen pyritään saamaan jatkoa aikaan toisilla taajuuksilla. Kaisla myöntää, että taajuuden vaihtaminen ei toimintaa helpota mutta niillä on mentävä mitä saadaan.’

– Tahtotilana on kuulua Kotkasta Maarianhaminaan nettiradion lisäksi FM-taajuksilla, sillä kohdealuetta ovat rannikko ja meri, Kaisla sanoo.

Hän näkee, että Saaristoradiolla on erityiskohderyhmä, jolle ei ole omaa radiokanavaa. Suomenlahden rannikkoalueiden ja saaristojen kattaminen vaatii kuitenkin useamman lähettimen käyttämistä. Tästä syystä Kaisla peräänkuuluttaa toimiluvista päättäviltä viranomaisilta tarpeeksi tehokkaiden taajuuksien saamista haettaviksi.

– Olemme keskustelleet viranomaisten kanssa taajuuksista, mutta suurimmilla paikkakunnilla tolpat taitavat olla aika täynnä, Kaisla muotoilee.

Viestintävirastosta kerrottiin Mediamonitorille tammikuussa, että uusi lupakierros käynnistyy, kunhan Viestintäviraston ja liikenne- ja viestintäministeriön aikataulut saadaan sovitettua yhteen. Viime marraskuussa päivitetyssä radiotaajuuksien käytöstä annetussa määräyksessä on vain muutamia vapaita taajuuksia Suomenlahden rannikkoalueella.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Viimeisin Radiomaailma

Sisällysluettelo: klikkaa kuvaa Kansi_RM_01-18

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin.

Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2018 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

WRTH 2018 ilmestyy joulukuussa! Hinta DX-Tarvikepalvelussa 40 euroa + 7 euron toimituskulu (yht. kaikille saman toimituksen tuotteille). Huom. Joulukuun jäsenmaksun yhteydessä kirjan saa hintaan 42,10 euroa (sis. postimaksun). Tilaukset myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Kansi_WRTH_2018

Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos, josta on otettu uusi painos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 7 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla!

kansi_aa_2016

Tuoreimmat aiheet

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top