Valitse sivu

Valtioneuvosto myönsi radion ohjelmistolupia ennen joulua kahdelletoista luvanhakijalle, joista suurin osa laajentaa nykyisiä kuulvuusalueita uusille paikkakunnille. Toistaiseksi ääneen on ehtinyt vain kourallinen uusista taajuuksista, mutta monelle luvansaajalle on jo myönnetty tekninen lupa lähetysten käynnistämiseksi.

Radio Patmos on aloittanut lähetykset uusista taajuuksista Savonlinnassa, ja lähipäivinä ovat vuorossa myös Kokkolan, Kuopion ja Mikkelin taajuudet. Radio Classicin ohjelmistolupaan on tehty muutos, joten asema voi pian aloittaa Ulvilassa Porin sijaan. Toinen uusista lähettimistä tulee Seinäjoelle. Ulvilassa (104,8 MHz) tehoksi on radioluvassa määritetty 500 wattia ja Seinäjoelle (107,4 MHz) yksi kilowatti.

Kaimax Median Radio SuomiRock on aloittanut lähetykset Äänekoskella taajuudella 100,5 MHz, vaikka alun perin Viestintävirasto antoi radioasemalle luvan käyttää Äänekoskella Jyväskylän taajuutta 96,8 MHz. Muille asemille aiheutuvien häiriöiden välttämiseksi virasto kuitenkin vaihtoi taajuuden ennen käyttöönottoluvan myöntämistä. Toinen luvan saaneista SuomiRockin uusista taajuuksista on Pihtiputaan 101,3 MHz.

Viestintävirasto sallii myös SuomiRockin Loimaalle myönnetyn taajuuden (91,0 MHz) siirtämisen naapurikunta Ypäjän puolelle. Mastopaikaksi on tulossa Myllykulma lähellä Loimaan kunnanrajaa. Samasta mastosta aloittaa toinen uusi Loimaalle myönnetyistä taajuuksista eli Alueradiot Sastamalan 88,6 MHz.

Viestintäviraston päätöksellä myös Radio Kajaus Oy saa luvan aloittaa lähetykset eri paikkakunnalla kuin alkuperäinen lupa määrittelee. Yhtiön uudelle radiokanavalle myönnetty Seinäjoen taajuus 91,5 MHz on siirretty käytettäväksi Lapualla, jossa samaan konserniin kuuluvilla yhtiöillä on entuudestaan radiotoimintaa.

Sanoma Median Porvoon ja Savonlinnan taajuuksien (Radio Rock) käyttöönottoaikataulu ei ole vielä selvillä, mutta sen sijaan Rauman taajuuden 106,7 MHz (Loop) pitäisi aloittaa maaliskuun alkuun mennessä.

(TET)