Valitse sivu

Sanoma Median ja Mediatakojien uusi hittimusiikkikanava HitMix on aloittanut toimintansa 15. syyskuuta pääkaupunkiseudulla, Keski-Uudellamaalla, Turussa, Raumalla, Porissa ja Tampereella. HitMix kuuluu Uudellamaalla Metro Helsingin taajuuksilla 95,2 MHz (Helsinki) ja 91,6 MHz (Hyvinkää). Turussa kanava toimii Zoom FM:n tilalla taajuudella 99,0 MHz. Myös Raumalla ja Porissa uusi radiokanava lähettää Zoom FM:n taajuuksilla 92,9 MHz ja 102,4 MHz. Tampereen seudulla HitMix on korvannut taajuudella 99,1 MHz lähettäneen Radio Mansen.

HitMix tuottaa suurimman osan lähetyksistään Sanomatalossa Helsingissä, mutta kanavalla kuullaan myös alueellisia lähetyksiä. Uudellamaalla HitMix-kanavan ohjelmistolupa on Sanoma Median hallussa, mutta muualla luvat omistaa porilaisyhtiö Mediatakojat.

Uusi kanava soittaa hittejä 1990-luvulta tähän päivään ja se tavoittelee kuuntelijoita ikäryhmästä 25-44-vuotiaat. Juonnetut aamu- ja iltapäivälähetykset alkavat lokakuun alussa. Marraskuun alussa Mediatakojien paikallisradiot, jyväskyläläinen Radio Kompassi ja Radio Kuopio, muuttuvat HitMixiksi. Molemmat paikallisstudiot tuottavat kuitenkin HitMixille paikallislähetyksiä.

Sanoma Medialla ja Mediatakojilla on myös toinen yhteistyönä toteutettava radiokanava Helmiradio. Sanoman muita osavaltakunnallisia radiokanavia ovat Radio Suomipop, Radio Aalto, Radio Rock ja Loop. Mediatakojat omistaa Radio Porin, Radio Mikkelin ja Auran Aallot.

(TET)