Yöradio soi päivälläkin Helsingin ULA-taajuudella

Viiden vuoden ajan nettiradiona toiminut Yöradio aloittaa 2. lokakuuta ympärivuorokautiset lähetykset ULA-taajuudella pääkaupunkiseudulla. Yöradio kuuluu kolmen kuukauden pituisella radioluvalla 15 watin teholla taajuudella 105,0 MHz. Lupa on voimassa 3.1.2016 saakka. Kanavan lähetysantenni on Kontulassa korkean kerrostalon katolla olevassa mastossa. ULA-lähetykset kantavat radiokanavan taustajoukkkojen arvioiden mukaan Itä-Helsinkiin ja Vantaalle sekä Helsingin keskustaan.

Yöradion toiminnasta vastaa neljän ohjelmantekijän tiimi. Suurimman osan lähetysajasta kanava soittaa kotimaista teostovapaata musiikkia. Juonnettua lähetystä tullaan kuulemaan joka toisena lauantaina kello 22 alkavassa kuuntelijoille avoimessa keskusteluohjelmassa. Kanavalta saatetaan kuulla kolmen kuukauden lupakauden aikana myös muita juonnettuja ohjelmia. Lauantaina 3.10. lähetetään ULA-taajuuden avajaislähetys kello 19 alkaen.

Kanavan tavoitteena on nostaa radiosoittoon sellaisia lupaavia ja potentiaalisia kotimaisia artisteja ja yhtyeitä, joilla ei ole sopimusta isojen levy-yhtiöiden kanssa. Yöradion lähetykset jatkuvan nettiradiona lupajakson jälkeenkin. Tulevaisuudessa asema saattaa palata ulalla ääneen Helsingissä ja aloittaa myös Oulussa.

(TET)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top