Valtioneuvosto ratkaisi loput radioluvansaajat

Valtioneuvoston 17.12. tekemän päätöksen myötä 14 luvanhakijaa voi aloittaa radiotoiminnan hakemillaan taajuuksilla. Yksittäisiä taajuuksia hakeneista asemista pietarsaarelainen Radio LFF saa vakinaistaa lähetystoiminnan taajuudella 98,0 MHz. Lestadiolaistaustainen hengellinen radiokanava on toiminut jo vuosia lyhytaikaisilla luvilla, joilla lähetyksiä on voinut lähettää muutamia tunteja viikossa. Porvoossa toimiva Iskelmä Porvoo sai laajentumisluvan Loviisaan taajuudelle 106,7 MHz. Taajuutta hakivat myös lyhytaikaisilla luvilla lähettävä Radio Queen Loviisa ja Radio Nova.

Radio Dei sai lisää kuuluvuutta, kun valtioneuvosto ratkaisi Kokkolan taajuuden luvansaajan. Kokkolan taajuutta 100,7 MHz olivat hakeneet myös Radio Nostalgia ja Kevyt Kanava Oy. Kokkolan kahdesta vapaana olleesta taajuudesta Nostalgialle myönnettiin 101,3 MHz. Samalla lupa irtosi Joensuuhun, Mikkeliin ja Seinäjoelle.

Järviradio voi aloittaa lähetykset Rauman Vermuntilasta taajuudella 107,7 MHz. Lähetykset alkavat ensi kevääseen mennessä. Porilaistaustaiselle Mediatakojat Oy:lle valtioneuvosto myönsi taajuudet Joensuusta, Lappeenrannasta, Seinäjoelta ja Raumalta. Yhtiön on arveltu laajentavan uusille taajuuksille Radio Melodian.

Kevyt Kanavan uudet lupapaikkakunnat ovat Joensuu, Lappeenranta ja Mikkeli. Taajuudet täydentävät Viestintäviraston marraskuussa tekemää päätöstä, jossa yhtiölle myönnettiin lukuisia taajuuksia Itä- ja Kaakkois-Suomesta sekä Länsi-Suomesta. Kaimax Media Oy saa aiemmin Viestintäviraston myöntämien taajuuksien seuraksi taajuudet Mikkelistä, Raaseporista, Raumalta ja Seinäjoelta. Yhtiön omistaa Bauer Media.

Osa vuoden 2015 toimilupapäätöksistä siirtyi valtioneuvoston ratkaistaviksi, koska Viestintäviraston toimivalta lupaviranomaisena koskee ainoastaan paikkakuntia, joilla taajuuksia on riittävästi hakijamäärään verrattuna. Uudet toimiluvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun.

(TET)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top