VadelmaRadio ja Pasiradio isojen joukossa lyhytaikaistaajuuksien viidakossa

Sekä pitkäaikaisilla ohjelmistoluvilla lähettävät että lyhyempiä ajanjaksoja toimivat radioasemat ovat hakeneet lyhytaikaisia radiolupia vilkkaasti Viestintävirastosta. Eniten asemia on edelleen pääkaupunkiseudulla, jossa pula taajuuksista pakottaa jotkut luvansaajat vaihtamaan lähetystaajuutta kesken lupakauden.

Mediamonitori kertoi viimeksi elokuun lopussa lyhytaikaisista radioasemista, mutta syksyn mittaan uusiakin asemia on ilmaantunut taajuuksille tai aloittamassa myöhäissyksyn aikana. Radiotaajuuksilla lähettää lyhytaikaisilla luvilla lähinnä tuttuja toimijoita, mutta joukossa on nyt myös uusi tulokas. Netissä toimiva helsinkiläinen VadelmaRadio on nimittäin saanut luvan lähettää enintään 15 watin teholla taajuudella 97,1 MHz. Radioaseman taustalla on Vallilassa majaileva visuaalisen taiteen ja elävän musiikin yhdistys Vadelma.

Lukion ilmaisutaidon opiskelijoiden radiokanava Radio Taajama on saanut luvan lähettää 16. ja 30. marraskuuta Mynämäessä taajuudella 104,2 MHz. Asema on ollut yleensä äänessä iltapäivällä kello 17 alkaen.

Lemillä toimiva Kotiseuturadio voi lähettää 1.12. alkaen taajuudella 95,2 MHz. Pasi Viherahon Pasiradio toimii lähinnä Lahden seudulla, mutta joulukuun alussa Viheraholla on lähetyslupa myös Helsinkiin taajuudelle 105,0 MHz.

Järviradio laajentaa kuuluvuusaluettaan jälleen Forssan seudulle kolmen kuukauden radioluvalla. Käytössä on lokakuun alusta vuoden loppuun taajuus 92,8 MHz.

Radio Patmos hakee lisäkuuluvuutta viidellätoista taajuudella. Luvat ovat voimassa 1.10.-31.12.2017. Jouluradion lupakausi alkaa 13.11., mutta asema on yleensä aloittanut lähetykset ensimmäisen adventin tienoilla. Sekä Patmoksen että Jouluradion taajuudet ja lähetyspaikkakunnat voi tarkistaa Mediamonitorista.

Pääkaupunkiseudun taajuuspula vaikuttaa eniten Finest Plus FM:n toimintaan. Asema aloittaa 10. lokakuuta taajuudella 91,4 MHz, mutta toimii hetken ajan marras-joulukuussa taajuudella 92,2 MHz. Itsenäisyyspäivästä alkaen asema kuuluu jälleen aiemmalla taajuudellaan.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top