SuomiRockille ja Järviradiolle lupa vaihtaa lähetinpaikkakuntia

Viestintävirasto on muuttanut alkuvoden aikana kahden radiokanavan ohjelmistolupaa niin, että kanavat voivat siirtää lähetystaajuuksia paikkakunnalta toiselle. Radio SuomiRock sai luvan aloittaa lähetykset Äänekoskella ja Järviradio Isojoella. SuomiRockin siirtolupa koskee Jyväskylän taajuutta 96,8 MHz ja Järviradion lupa Pomarkun taajuutta 98,3 MHz.

Radio SuomiRock kuuluu Jyväskylässä kahdella taajuudella, joista voimakastehoisempi 106,4 MHz jää Jyväskylään. Taajuus 96,8 MHz aloittaa Äänekoskella, mutta toistaiseksi Viestintävirasto ei ole myöntänyt taajuudelle uutta teknistä radiolupaa, jossa määritellään lähetinpaikka sekä muut tekniset raja-arvot.

SuomiRockin toimilupayhtiö Kaimax Media on osa Bauer Mediaa, jonka nimissä taajuuden 106,4 MHz ohjelmistolupa on. Bauer Media lakkautti taajuudella toimineen iskelmämusiikkikanava Radio Jyväskylän ja toi sen tilalle SuomiRockin vuoden 2016 marraskuussa.

Järviradio oli hakenut Viestintävirastolta Kauhajoen taajuuden siirtämistä Isojoelle, jotta aseman kuuluvuus olisi vahvistunut Pohjanmaan rannikolla Kristiinankaupungin ja Närpiön seuduilla. Viestintävirasto katsoi, että Kauhajoen taajuudelle 91,3 MHz tulee tehorajoituksia, jos se siirretään nykyisestä lähetinpaikasta. Sen sijaan Satakunnan puolella Pomarkussa lähettävä taajuus 98,3 MHz on siirrettävissä Isojoelle ilman merkittäviä tehonrajoituksia. Järviradion mukaan Lauhavuorelle Isojoen ja Kauhajoen rajalle asennettavalle lähettimelle on tulossa viiden kilowatin teho.

Viestintävirasto ei ole vielä myöntänyt Järviradion uudelle lähettimelle teknistä lupaa. Uuden lähettimen kuulvuusalue ulottuu alustavan arvion mukaan Kurikasta Kankaanpäähän ja Pomarkkuun sekä Parkanosta Merikarvialle ja Närpiöön. Isojoen lähettimen ansiosta Järviradiolla on mahdollisuus luopua Kauhajoen taajuudesta. Lähetinsiirto toteutetaan vasta sitten, kun Järviradion uusi toimilupa on otettu käyttöön Porissa. Järviradio sai joulukuussa valtioneuvostolta Poriin taajuuden 95,4 MHz.

(TET)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top