Salon Vaijeriradio aloitti uudella taajuudella ja uudesta studiosta

Marraskuun alussa uudella lyhytaikaisella ohjelmistoluvalla lähetykset aloittanut salolainen Vaijeriradio kuuluu tällä kertaa suoraan kaupungin ydinkeskustasta uudella taajuudella 101,7 MHz. Vaijeriradion studio on rakennettu Annankadun varrelle Ihme & Kumma -monitoimitilaan, joka toimii myös kahvilana ja kaupunkilaisten olohuoneena. Vaijeriradion lupa on voimassa tammikuun loppuun asti.

Ihme & Kumma on Salon Vaijerit ry:n ja Salon työ- ja toimintakeskuksen yhdessä perustama toimitila, joka on myös avotyöpaikka muutamalle kehitysvammaiselle. Työtilassa toimiva radioasema on kaikille avoin äänitorvi, jossa ohjelmantekoon voi osallistua vaikka kahvikupposen äärellä, Salon Vaijereista kerrotaan.

Vaijeriradion toiminta on ollut monivaiheista ensimmäisistä lähetyksistä alkaen vuoden 2014 alussa. Kanava on toiminut tätä syksyä ennen kolmessa eri osoitteessa lähinnä Salon keskustan laitamilla, mutta nyt asema on ensi kertaa ydinkeskustassa. Aseman lähetysantenni on sijoitettu Annankadun varrelle parikerroksisen talon savupiippuun. Lähetysten pitäisi 50 watin teholla kuulua keskustassa ja sen lähialueilla.

– Koska aiemmin ihmiset eivät löytäneet radion luo, niin nyt toimme radion ihmisten luo, sanoo Salon Vaijerien puheenjohtaja ja radion perustajiin kuuluva Jorma Nurminen.

Taajuuden vaihtaminen oli yhdistykselle pakon sanelemaa, koska aseman aiemmin käyttämä taajuus on siirtymässä tällä viikolla julkaistavien toimilupapäätösten mukaisesti Järviradiolle. Uusi taajuus on kuitenkin tuoreiden havaintojen mukaan melko häiriötön, joten kuuluvuusongelmilta vältyttäneen. Asemalla kaivataan kuuluvuushavaintoja Salosta ja kauempaakin.

(Mediamonitori)

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top