Radiotoimiluvat julistettiin haettaviksi

Viestintäviraston on julkistanut kuulutuksen vapaana olevien radiotaajuuksien hakuajasta. Radiotoimilupaa voi hakea 28. elokuuta asti. Tarjolla on 94 yksittäistä ula-alueen taajuutta, neljä ula-taajuuskokonaisuutta ja neljä keskiaaltotaajuutta. Lyhytaikaiseen opetusradiotoimintaan on varattu kaksi taajuutta pääkaupunkiseudulta.

Uudet taajuudet on kirjattu 30.6.2015 päivitettyyn määräykseen televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä. Määräyksessä ovat kaikki nykyisten radioasemien taajuudet sekä uudet taajuudet. Viestintävirasto voi myöntää osan taajuuksista jo toimivien radiokanavien käyttöön tai kokonaan uusille radioyrittäjille. Mikäli joillakin paikkakunnilla on hakijoita enemmän kuin vapaita taajuuksia, päättää luvansaajista valtioneuvosto.

Yksittäisten taajuuksien lisäksi haettavana on neljä taajuuskokonaisuutta: kaksi alueelle Pori-Rauma sekä yksi alueille Mikkeli-Savonlinna ja Kuopio-Varkaus. Pääkaupunkiseudun opetus- ja koulutuskäyttöön tulevat taajuudet 107,4 MHz (helmi-huhtikuu ja syys-marraskuu) ja 93,6 MHz (maalis-huhtikuu).

Viestintävirasto muodosti uusia taajuuskokonaisuuksia kevään aikana järjestetyn lausuntokierroksen perusteella. Samalla virasto lisäsi alkuperäiseen määräysluonnokseen Spin Median käyttämättä jääneet taajuudet 92,2 MHz (Turku), 100,0 MHz (Pori) ja 100,7 MHz (Kankaanpää).

Kaikkiaan lausuntoja saapui virastoon yli 30. Osa lausunnoista koski tv-taajuuksia.

Järviradio oli pyytänyt lausunnossaan korvaavaa taajuutta Mikkeliin. Viestintävirasto myönsi asemalle luvan vaihtaa nykyinen taajuus 105,5 MHz taajuudeksi 97,6 MHz. Nykyisin käytössä oleva taajuus on aiheuttanut häiriöitä toiselle, samalla taajuudella lähettävälle asemalle. Taajuusmuutos toteutetaan myöhemmin tänä vuonna.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top