Radio SuomiRock aloitti lähetykset – osalla taajuuksista paikallista Iskelmää

Viime vuoden loppupuolella ohjelmistoluvat Viestintävirastolta ja valtioneuvostolta saanut Kaimax Media Oy on aloittanut lähetykset taajuuskokonaisuuksissa 15 ja 18. Taajuuskokonaisuuteen 15 kuuluu toistakymmentä taajuutta, joista suurimmalla osalla Kaimax Media lähettää uutta SuomiRock-kanavaa. Suomalaista rockmusiikkia 1990-luvulta tähän päivään soittava kanava aloitti lähetykset 31.10.2016. Radiokanavalla on juonnettua ohjelmaa arkisin kello 7-11 ja 13-17. Pääosa lähetyksistä tehdään Kaimax Median omistajan Bauer Median toimituksessa Tampereen Kehräsaaressa.

Radio SuomiRock toimii pääkaupunkiseudulla entisellä Radio Sun Classicsin taajuudella 102,8 MHz. Sun Classics jatkaa toimintaansa nettiradiona.

Jyväskylässä Radio SuomiRock kuuluu kahdella taajuudella, sillä Kaimax Median oman taajuuden (96,8 MHz) lisäksi asema lähettää lokakuun lopussa lopettaneen Radio Jyväskylän taajuudella 106,4 MHz.  Bauer Media ilmoitti viime viikolla lakkautavansa Radio Jyväskylän ja korvaavansa sen toisella ohjelmaformaatilla. Iskelmä- ja tanssimusiikkia soittanut Radio Jyväskylä toimi kolmisen vuotta. Sillä oli taajuudet myös Keuruulla ja Pihtiputaalla, mutta Bauer Media sai Viestintävirastolta luvan luopua näistä taajuuksista.

Kaimax Medialle kuuluvalla taajuuskokonaisuus 18:lla yhtiö lähettää Iskelmän lähetyksiä Mikkelissä ja Seinäjoella. Myös taajuuskokonaisuudessa 15 lähetetään Iskelmää paikallisesti. Tämän kokonaisuuden taajuuksista Iskelmää välittävät Savonlinna, Kuopio ja Vaasa. Kaimax Median mukaan yhtiön ohjelmistolupa mahdollistaa kahden eri aseman, Radio SuomiRockin ja Iskelmän, lähettämisen samassa taajuuskokonaisuudessa.

Viestintävirasto on myös hyväksynyt Kaimax Median osittaisen luopumisen taajuuskokonaisuuden 15 taajuuksista. Käyttämättä jäävät Loimaan ja Raahen lähetystaajuudet. Tornion taajuus 106,4 MHz siirtyy konsernin sisäisenä siirtona 1. marraskuuta alkaen Bauer Medialle Radio City Oulun taajuuskokonaisuuteen Oulu 4. Taajuuskokonaisuudessa 18 Kaimax luopuu Rauman ja Raaseporin taajuuksista.

(Mediamonitori)

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top