Radio Suomella edelleen vahva alueellinen tarjonta

Yle on terävöittänyt Radio Suomen brändiä tämän vuoden alussa, mutta aikoo ylläpitää vahvaa aluellista panostusta uutis- ja ohjelmatoiminnassa. Näin lupaa Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko, jonka vastuualueeseen kuuluvat Ylen maakuntatoimitukset. Yle poisti loppiaisen jälkeen Radio Suomen kanavatunnuksista maakuntaradioiden nimet, mutta alueellisen ohjelman määrä ei vähentynyt.

Radio Suomi lähettää valtakunnallisen lähetyksen lisäksi alueellista ohjelmaa eri puolilla Suomea. Aluelähetyksissä puhutaan jatkossakin koko maakuntaa koskevista aiheista, ja alueellisten toimitusten juttuja nähdään verkossa ja tv:ssä. Toimitusten tekemiä mielenkiintoisimpia uutisjuttuja nähdään ja kuullaan myös valtakunnallisisesti.

– Radio Suomi on yksi maamme tunnetuimmista brändeistä. Brändistä huolehtiminen on tärkeää ja siinä olemme käyttäneet brändiammattilaisten apua, Kataja-Rahko tiivistää. Hän huomauttaa, että Radio Suomi on yksi ja sama radiokanava kaikkialla Suomessa.

Ylen maakuntatoimitukset nimetään uudistuksen seurauksena studiopaikkakunnan mukaisesti, eli esimerkiksi Kymenlaakson maakuntatoimitus on nimeltään Yle Kotka ja Etelä-Karjalassa toimitus on Yle Lappeenranta. Poikkeuksena on Yle Pohjanmaa, joka tuottaa ohjelmia ja uutisia Vaasasta ja Seinäjoelta. Vanhat kanavanimet kuten Ylen aikainen, Lahden Radio tai Radio Perämeri ovat jääneet historiaan.

RDS-autoradiot näyttävät edelleen vanhoja alueellisia RDS-tietoja, mutta Kataja-Rahkon mukaan tähänkin on suunnitteilla muutos.

– Vanhojen autoradioden näyttöön mahtuu rajallinen määrä teksiä, mutta uusissa autoradioissa on mahdollista näyttää enemmän tietoja. Monelle autoilijalle on tärkeää nähdä, minkä alueen ohjelmasta on kysymys, Kataja-Rahko mainitsee.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top