Radio Rapu jätti FM-taajuudet

Puhekanava Radio Rapu on lopettanut lähetykset Hanasaaren voimalasta taajuudella 107,4 MHz. Radio Rapu jatkaa toimintaansa ainoastaan nettiradiona, sillä tilapäisillä radioluvilla toimiminen ei ole kanavan perustajan Timo Uusi-Kerttulan mukaan kannattavaa. Radio Rapu ehti lähettää pääkaupunkiseudun ula-taajuuksilla viime vuoden alkupuolelta lähtien.

Kanavalla on ollut kesäkuun alusta alkaen kolme tuottajaa ja kymmenkunta ohjelmantekijää. Syyskuun jälkeen tuottajia ei kanavalla enää ole. Radio Rapua tehdään jatkossa talkoovoimin, eivätkä lähetykset ole enää suoria.

Radio Ravun tavoitteena on saada päättäjien päät kääntymään radiolupa-asioissa. Uusia radiotaajuuksia on haettavana eri puolilta Suomea, mutta Helsingistä on tarjolla vain kaksi oppilaitosten radioille tarkoitettua taajuutta.

– Pallo on viestintäministeri Anne Bernerin käsissä ja odotamme että hän päättää yhden Helsingissä toimivan väliaikaisen taajuuden muuttamisesta pitkäaikaiseksi ja sen osoittamista puheradiotoimintaan. Jos näin käy, saatamme olla kiinnostuneita luvan hakemisesta, Uusi-Kerttula sanoo.

(Mediamonitori)

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top