Radio Melodia aloittaa Porissa ja Jyväskylässä

Iskelmä- ja tanssimusiikkikanava Radio Melodia alkaa kuulua Porin ja Jyväskylän seudulla elokuun lopulla, kun radioyhtiö Mediatakojat Oy aloittaa radiokanavan lähetykset. Radio Melodia Pori kuuluu taajuudella 101,0 MHz Porin Hyvelässä sijaitsevan lähettimen kautta. Radio Melodia Jyväskylän taajuus on 107,8 MHz ja lähetinpaikka Keljo.

Porissa Melodia tulee viime viikolla lakkautetun nuorisokanava Radio Eazy 101:n tilalle. Eazyn toiminta ei ollut Mediatakojien mukaan kannattavaa, joten yhtiö haki Eazyn toimilupaan muutosta Viestintävirastosta. Kesällä päivitetyn luvan perusteella lähetykset voidaan kohdistaa varttuneemmalle kuulijakunnalle.

Jyväskylän Melodia on uusi asema, jolle Mediatakojat sai luvan viime vuonna. Aseman olisi alun perin pitänyt aloittaa lähetykset toukokuun puoliväliin mennessä, mutta Mediatakojat jätti Viestintävirastoon hakemuksen lähetystoiminnan aloittamisen lykkäämiseksi syyskuulle. Virasto myönsi lisäajan, jota yhtiö perusteli teknisillä muutostöillä.

Mediatakojat tuottaa Radio Melodiaa yhdessä TS-Yhtymään kuuluvan Turun Paikallisradio Oy:n kanssa. Turkulaisten Radio Melodia kuuluu Varsinais-Suomessa neljällä taajuudella. Niistä Salon taajuuden luvasta vastaa niin ikään TS-Yhtymään kuuluva Salon Alueradio Oy.

Mediatakojat omistaa Porin ja Jyväskylän Melodian lisäksi Radio Porin, Radio Kompassin, Radio Mikkelin ja Radio Kuopion. Yhtiöön kuuluu lisäksi mainostuotantoyksikkö.

(TET)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top