Valitse sivu

Pääkaupunkiseudulle rekisteröity yhtiö Yammie’s Production Oy on saanut Viestintävirastolta kolmen kuukauden lyhytaikaisen lähetysluvan Kotkaan ja Kouvolaan. Paikallisesti Kymenlaaksosta toimitettava radiokanava aloittaa toden teolla juhannuksen jälkeisenä maanantaina, mutta radiolähetys alkaa jo 21. kesäkuuta. Kotkassa taajuus on 97,7 MHz (100 W) ja Kouvolassa 95,2 MHz (100 W). Yhtiö on käynnistänyt jo nettiradion, joka soittaa tauotonta musiikkia juhannukseen asti.

Radio Kaakon perustajia ovat kotimaisilla radiokanavilla toimineet kokeneet radiomiehet Jalle Niemelä ja Jami Kananen. Miehet tuovat Kymenlaaksoon aikusia kuuntelijoita tavoittelevan paikallisradion, joka tarjoaa paikallisuutisia ja selostuksia alueen tapahtumista. Ohjelmistossa on myös teemaohjelmia. Radiokanavan studio valmistuu juhannukseen mennessä Haminaan. Ohjelmantekijät ovat Kaakkois-Suomesta, joten kanavaa ei tuoteta etänä, vaikka luvanhaltija onkin pääkaupunkiseudulta.

Radio Kaakon lähetyslupa jatkuu 20.9. asti. Jami Kananen kertoo, että Radio Kaakolle aiotaan hakea pitkäaikaista ohjelmistolupaa vuonna 2020 alkavalle lupakaudelle. Radion ohjelmistoluvat tulevat Viestintäviraston sekä liikenne- ja viestintäministeriön antamien tietojen mukaan tämän vuoden aikana.

(TET)