Nimeä minut! – Lahden Radio- ja tv-museon nimikilpailu

Missä Lahdessa voit tavata Tiilikaisen Pekan, Ransun, Sopasen Teijan, Hauvosen Arvin, Katti Matikaisen, Arja-tädin, Suursyömärin ja Arvi Lindin?

Lahden ikonisten radiomastojen juurella sijaitsevassa Radio- ja tv-museossa, tietenkin. Museo läpikäy parhaillaan monia muutoksia. Konkreettisten remonttitoimien lisäksi uudistetaan näyttelytoimintaa ja haetaan museokokonaisuudelle uusi nimi. Museo avautuu uudistuneena yleisölle vuonna 2016.

Nykyinen nimi Radio- ja tv-museo on kuvaava mutta tuntuu käytössä kömpelöltä, eikä herätä suuria tunteita. Keksi itse parempi!

Ehdotukset 12.4.2015 mennessä sähköpostitse otsikolla ”Nimikilpailu” osoitteeseen: radiojatvmuseo@lahti.fi  tai puhelimitse: 044 416 4223.

Parhaan ehdotuksen esittäjä palkitaan herkullisella Tivoli Audio-radiolla. Jos useampi ihminen on ehdottanut samaa nimeä, palkinto arvotaan heidän kesken. Osallistua voit myös Radio- ja tv-museon omilla sivuilla: Nimeä minut!

Museon uusi nimi julkaistaan ”Kuva liikkeelle!”-näyttelyavajaisten yhteydessä lauantaina 25.4.2015 Lahden Historiallisella museolla.

Herääkö kysymyksiä?

Projektitutkija Susanna Korhonen
susanna.korhonen@lahti.fi
p. 044 416 4223

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top