Radio Instanssi välittää tapahtumaohjelmaa ja kokeilee uutta tekniikkaa Jyväskylässä

Jyväskylässä on aloittanut lähetykset tapahtumaradio Instanssi, joka kuuluu taajuudella 105,4 MHz ja netissä. Radio Instanssi toimii Jyväskylässä järjestettävän digitaalisen tekemisen Instanssi-festivaalin yhteydessä. Festivaali alkaa 1. maaliskuuta, mutta radiolähetyksiä voi kuunnella jo nyt Jyväskylän seudulla.

Tällä viikolla Radio Instassilla kuullaan koemielessä joitakin juonnettuja osuuksia, mutta varsinainen ohjelmisto käynnistyy tapahtuman alkaessa ensi viikon torstaina. Sunnuntaihin 4.3. jatkuvan tapahtuman ohjelmaosuudet radioidaan. Muuna aikana radiokanavalla kuullaan tietokonemusiikkia eri vuosikymmeniltä.

– Soitamme tekijänoikeusjärjestöihin kuulumattomien artistien tuotantoa, pääasiassa demoskeneen liittyvää musiikkia joko erillisistä musiikkikilpailuista tai musiikkia, joka on ollut demojen ääniraitoina. Mukana on myös artisteja tietokonepelimusiikin puolelta ja Instanssi-tapahtumissa aiempina vuosina julkaistua musiikkia, kertoo tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Joel Lehtonen.

Radio Instassilla tehdään myös tekninen kokeilu, jossa sovelletaan modernia signaaliprosessointia ULA-lähetykseen. IP-pohjainen ohjelmansiirto Jyväskylän Monitoimitalon katolla Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n mastossa olevaan radiolähettimeen kulkee itse rakennetun 5 GHz:n radioverkon kautta. Radiokanavan stereolähetyksen ja RDS-koodauksen muodostamisessa hyödynnetään Stereo Tool -ohjelmistoa perinteisen prosessoinnin sijaan.

Jyväskylän yliopiston ainejärjestö Linkki Jyväskylä järjesti Instanssi-tapahtuman ensi kertaa vuonna 2010.

– Tarkoitus on ensi vuonna tehdä radiotuotantoa enemmän tosissaan, kun on Instanssin 10-vuotisjuhla. Tänä vuonna keräämme kokemuksia, Lehtonen lisää.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top