Radio Instanssi välittää tapahtumaohjelmaa ja kokeilee uutta tekniikkaa Jyväskylässä

Jyväskylässä on aloittanut lähetykset tapahtumaradio Instanssi, joka kuuluu taajuudella 105,4 MHz ja netissä. Radio Instanssi toimii Jyväskylässä järjestettävän digitaalisen tekemisen Instanssi-festivaalin yhteydessä. Festivaali alkaa 1. maaliskuuta, mutta radiolähetyksiä voi kuunnella jo nyt Jyväskylän seudulla.

Tällä viikolla Radio Instassilla kuullaan koemielessä joitakin juonnettuja osuuksia, mutta varsinainen ohjelmisto käynnistyy tapahtuman alkaessa ensi viikon torstaina. Sunnuntaihin 4.3. jatkuvan tapahtuman ohjelmaosuudet radioidaan. Muuna aikana radiokanavalla kuullaan tietokonemusiikkia eri vuosikymmeniltä.

– Soitamme tekijänoikeusjärjestöihin kuulumattomien artistien tuotantoa, pääasiassa demoskeneen liittyvää musiikkia joko erillisistä musiikkikilpailuista tai musiikkia, joka on ollut demojen ääniraitoina. Mukana on myös artisteja tietokonepelimusiikin puolelta ja Instanssi-tapahtumissa aiempina vuosina julkaistua musiikkia, kertoo tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Joel Lehtonen.

Radio Instassilla tehdään myös tekninen kokeilu, jossa sovelletaan modernia signaaliprosessointia ULA-lähetykseen. IP-pohjainen ohjelmansiirto Jyväskylän Monitoimitalon katolla Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n mastossa olevaan radiolähettimeen kulkee itse rakennetun 5 GHz:n radioverkon kautta. Radiokanavan stereolähetyksen ja RDS-koodauksen muodostamisessa hyödynnetään Stereo Tool -ohjelmistoa perinteisen prosessoinnin sijaan.

Jyväskylän yliopiston ainejärjestö Linkki Jyväskylä järjesti Instanssi-tapahtuman ensi kertaa vuonna 2010.

– Tarkoitus on ensi vuonna tehdä radiotuotantoa enemmän tosissaan, kun on Instanssin 10-vuotisjuhla. Tänä vuonna keräämme kokemuksia, Lehtonen lisää.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2019 jälkipuolen Radiomaailma-lehdet). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä. WRTH 2019: Hinta  39 € + toim. kulut. Toimitus postipakettina. Huom! Ilmoita yhteystietosi (puh ja/tai s-posti) tilauksen yhteydessä noudon varmistamiseksi. Huom.! Vain muutamia jäljellä Kansi_WRTH_2019 Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 9 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: Online Log - FM:

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 5/19 ilmestyy 14.10. alkavalla viikolla RM-kansi5/19

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top