Radio Foni Iskelmä Porvoo laajentaa Loviisaan

Valtioneuvostolta viime joulukuussa laajenemisluvan saanut porvoolainen Radio Foni Oy aikoo aloittaa lähetykset Loviisassa helmikuun aikana. Radio Foni Iskelmä Porvoo -nimellä lähettävä radioasema saa Loviisasta taajuuden 106,7 MHz. Lähetykset alkavat uudella taajuudella heti, kun tekniset luvat ja mastopaikka ovat selvillä. Uusi taajuus vahvistaa radiokanavan kuuluvuutta itäisellä Uudellamaalla.

Radio Foni Iskelmä Porvoo välittää osan vuorokaudesta Iskelmä-ketjun valtakunnallista lähetystä, mutta tuottaa myös runsaasti paikallisia ohjelmia ja uutisia. Se on toiminut itäisen Uudenmaan paikallisradiona vuodesta 1994. Alun perin kanava toimi nimellä Radio Foni.

Radiokanavan omistaja Eija Kölhi pitää tärkeänä, että aseman kuuluvuusalue laajenee ja kuuluvuus paranee.

– Kuuluvuusalueemme on kaventunut aikojen saatossa, kun ympäristöstä on ryhdytty puskemaan suurilla tehoilla ja me olemme jääneet vähän puristuksiin. Olen erityisen iloinen paikallisen puolueettoman tiedottamisen takia. Nyt saamme Porvoon lisäksi ympäristökuntien tiedotteet huomattavasti paremmin perille, kun kuuluvuus katvealueen kuntiinkin paranee, Kölhi kommentoi.

Loviisan ainoasta vapaasta taajuudesta kisasi aluksi kolme hakijaa, joista yksityishenkilön lupahakemus ei lopulta päätynyt valtioneuvoston käsittelyyn puutteellisten asiakirjojen takia. Radio Fonin ohella lupakäsittelyyn päätyi lopulta vain Radio Nova, joka havitteli parempaa kuuluvuutta Loviisan seudulta. Valtioneuvoston mielestä luvan myöntäminen porvoolaisyhtiölle edistää viestinnän monipuolisuutta, joka on kirjattu myös viestintälainsäädäntöön.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top