Radio City laajenee Poriin ja Hämeenlinnaan

Valtakunnallista ja alueellista ohjelmaa lähettävän Radio Cityn lähetykset alkavat kuulua joulukuussa Porissa ja tammikuussa Hämeenlinnassa, kertoo kaupunkilehti Alueviesti. Radio City Porin ja Radio City Hämeenlinnan lupayhtiö on Alueradiot Sastamala, joka omistaa myös Sastamalassa, Kankaanpäässä ja Hämeenkyrössä lähettävän Iskelmä Sastamalan sekä Hämeenlinnan seudulla kuuluvan Iskelmä Jannen.

Radio City Pori tulee kuulumaan taajuudella 88,2 MHz. Hämeenlinnan Cityn taajuudeksi tulee 91,0 MHz. Alueradiot Sastamala sai uusille radioasemille toimiluvat Viestintävirastolta marraskuun alussa. Luvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun.

Alun perin Hämeenlinnan taajuuden piti olla 89,9 MHz, mutta Viestintäviraston suorittamien uusien häiriöarviomittausten perusteella taajuus vaihtui. Aiemmin kaavailtu taajuus olisi vaikuttanut Tammelasta taajuudella 90,1 MHz lähettävän Radio Aallon kuuluvuuteen Hämeenlinnassa.

Alueradiot Sastamala on Kustannusliike Aluelehdet Oy:n tytäryhtiö. Yhtiön lähetysstudiot sijaitsevat Sastamalassa, jossa se aloitti radiotoiminnan vuonna 1989 nimellä Radio Manta.

(TET)

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top