Puhekanava Monikulttuuri käynnistyi pääkaupunkiseudulla

Helsingissä on aloittanut lähetykset uusi puheohjelmaa suoltava radiokanava taajuudella 105,8 MHz. Lyhytaikaisella radioluvalla toimivan Monikulttuuri-nimisen kanavan omistaa Järviradio. Asema lähettää sadan watin teholla Hanasaaren voimalan piipusta. Samassa paikassa on myös Järviradion (103,1 MHz) lähetysantenni.

Monikulttuuri-radion RDS-tunnuksessa on teksti ”JR PUHE”. Toimitusjohtaja Markku Mäenpään mukaan pääkaupunkiseudulla voi nyt nauttia kahdesta puhekanavasta, sillä myös Ylellä on oma puheradionsa. Mäenpää kuitenkin korostaa, että kolmen kuukauden luvalla lähettävä Monikulttuuri välittää myös tapahtumaradiointeja. Tarjolle tulevat sekä eduskunnan kyselytunnit että Helsingin kaupunginvaltuuston kokoukset. Ohjelmistossa on myös Järviradion ja muiden ohjelmantekijöiden tuottamia puhesisältöjä, kuten toimitettuja radiojuttuja. Kanavalla ei kuulla lainkaan musiikkia, ei edes ohjelmatunnuksissa.

Monikulttuurin radiolupa on voimassa helmikuun 2017 loppuun. Uusi lupajakso alkaa kesäkuun alussa ja jatkuu elokuun loppuun. Kesällä radiotaajuudella tullaan kuulemaan ainakin Herättäjä-Yhdistyksen herättäjäjuhlien virallista radiokanavaa Körttiradiota. Myös muita kesän tapahtumia saatetaan kanavalta radioida.

Puhekanava ei lähetä netissä, vaan se on kuultavissa ainoastaan ula-taajuudella 105,8 MHz. Asemalla ei ole varsinaista studiota, vaan ohjelmaa syötetään lähettimelle muun muassa Helsingistä, Jyväskylästä ja Alajärveltä.

(TET)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top