Pispalan Radion keskiaaltokokeilut käynnissä

Tamperelaisen Pispalan Radion kokeilulähetykset keskiaaltotaajuudella 729 kHz ovat alkaneet ja ensimmäiset kuunteluhavainnot ovat saapuneet radion toimitukseen. Pispalan Radion keskiaaltolähetin on Pispalan Haulitornissa, josta lähetystä suolletaan enintään 20 watin teholla. Radioasemalla on Viestintäviraston myöntämä ohjelmistolupa taajuuksille 99,5 MHz ja 729 kHz. ULA:lla radiokanava toimii jo luvan sallimalla sadan watin teholla CR-polarisaatiolla, mutta keskiaalloilla on käytössä lyhytaikainen radiolupa. Keskiaaltomaston lopullinen sijainti ratkeaa lähiaikoina. Sen jälkeen lähetystehoa on tarkoitus korottaa, kerrotaan radioasemalta.

Toistaiseksi DX-kuuntelijoiden kuuluvuushavaintoja on tullut Tampereen seudulta, mutta myös Keski-Suomen Uuraisilla asema on jo kuultu. Pienestä lähetystehosta johtuen Pispalan Radion kuuleminen esimerkiksi Etelä-Suomessa on osoittautunut vaikeaksi.

(TET)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat loppuvuoden 2020 Radiomaailma-lehdet. Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 6/2020 ilmestyy 2.12.2020. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 6.1.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2020 WRTH nyt tarjoushinnalla 25 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2020 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top