Pispalan Radiolla jatkossa osittain eri ohjelma ulalla ja keskiaalloilla – myös lyhytaaltokokeilu alkaa

Tamperelainen Pispalan Radio aloittaa kahden eri ohjelmakanavan lähetykset ja kokeilee myös lyhytaaltolähetyksiä maaliskuussa. Pispalan Radiolla on ohjelmistolupa ULA-taajuudelle 99,5 MHz ja keskiaaltotaajuudelle 729 kHz. Radioasema on lähettänyt tähän mennessä samaa ohjelmaa molemmilla taajuuksilla.

Pispalan Radioyhdistyksestä kerrotaan, että ulalla lähetetään uudempaa musiikkia käsitteleviä ohjelmia ja keskiaaltotaajuudella sekä nettiradiossa vanhempaa musiikkia. Samalla toimiluvalla voi lähettää taajuuskohtaista lähetystä muutamia tunteja vuorokaudessa. Jako kahteen ohjelmaan pyritään toteuttamaan maaliskuun aikana.

Sen sijaan jo maaliskuun alkupuolella Pispalan Radiota voi kuunnella lyhytaaltotaajuudella 3960 KHz, jossa asemakutsu on 3ABU Tampere. 3ABU:n lyhytaaltolähetin on Hämeenkyrössä, kun taas Pispalan Radion lähettimet ja antennit sijaitsevat Tampereella. Lyhytaaltolähetyksiä yhdistys voi lähettää kolmen kuukauden ajan. Lupa tulee voimaan lauantaina 4. maaliskuuta.

Pispalan Radio aloitti lähetykset pitkäaikaisella ohjelmistoluvalla viime kesänä. Sitä ennen asema oli ehtinyt toimia joitakin kuukausia lyhytaikaisilla luvilla.

Keskiaalloilla Pispalan Radiota on kuultu aina Pohjois-Norjassa ja Suomen Lapissa saakka. Parhaiten lähetys kuuluu Tampereella ja sen lähikunnissa.

(Mediamonitori)


2 comments on “Pispalan Radiolla jatkossa osittain eri ohjelma ulalla ja keskiaalloilla – myös lyhytaaltokokeilu alkaa
  1. JBK sanoo:

    Kuuntelin lyhyillä 3960 kHz, ja hyvin tuntui tulevan. Mahtaako asema ottaa raportteja vastaan ja vastanneeko ? Toimivaa sähköpostiosoitetta ei myöskään löydy mistään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top