Valitse sivu

Tamperelainen Pispalan Radio aloittaa lähetykset Kankaanpäässä taajuudella 107,9 MHz kolme kuukautta voimassa olevalla lyhytaikaisella luvalla. Lähetyslupa on tullut voimaan 22. huhtikuuta ja se sallii lähetykset 50 watin teholla. Lähetinpaikkana on Kankaanpään opisto, josta on lähetetty radiolähetyksiä myös takavuosina. Tuolloin äänessä oli Järviradio Pirkanmaa, jonka yksi taajuuksista toimi opistolta.

Yhteisöradiokanava Pispalan Radio kuuluu Tampereella taajuudella 99,5 MHz, mutta sen kuuluvuus vaihtelee kaupungin ympäristössä. Kankaanpään taajuuden avulla kuuluvuusalue laajenee, mutta aseman taustayhdityksen tavoitteena on saada pysyvämpi ohjelmistolupa Kankaanpäähän ja Sastamalaan. Pasi Komsi Pispalan Radioyhdistyksestä kertoo, että asiasta on jätetty lausunto liikenne- ja viestintäministeriöön.

Uusi radion ohjelmistolupakausi alkaa vuoden 2020 alussa, mutta uuden lupakierroksen valmistelu on jo täydessä käynnistä. Radioalan yrityksiltä ja yhteisöiltä sekä alan sidosryhmiltä on pyydetty alkuvuoden aikana lausuntoja, joissa toimijat ovat voineet esittää näkemyksiään tulevasta taajuusjaosta ja toimilupien myöntämiseen liittyvistä seikoista.

(TET)