PirateRadiosta tuli Saaristoradio

Helsingissä tammikuussa FM-lähetykset aloittanut mereen ja saaristoon keskittyvä radiokanava on vaihtanut nimeään maanantaina. Aiemmin PirateRadio-nimisenä toiminut asema jatkaa lähetyksiä Saaristoradiona. Kanavan omistajan mukaan tavoitteena on pitkäaikainen ohjelmistolupa, mutta ainakin toistaiseksi aseman on tyytyminen lyhytaikaisiin lähetyslupiin.

Saaristoradion omistajan Saaristomedia Oy:n toimitusjohtaja Tom Kaisla kertoo, että radiokanavan todellinen H-hetki on ensi viikonloppuna Helsingissä järjestettävät venemessut, jossa Saaristoradio näkyy ja kuuluu. Suoraa lähetystä tullaan kuulemaan koko messujen ajan.

Saaristomedia aloitti PirateRadion nettilähetykset jo viime syksynä ja 10. tammikuuta alkoi lähetys kuulua taajuudella 102,0 MHz. Saaristoradion nykyinen lupa on voimassa 10. huhtikuuta asti jonka jälkeen pyritään saamaan jatkoa aikaan toisilla taajuuksilla. Kaisla myöntää, että taajuuden vaihtaminen ei toimintaa helpota mutta niillä on mentävä mitä saadaan.’

– Tahtotilana on kuulua Kotkasta Maarianhaminaan nettiradion lisäksi FM-taajuksilla, sillä kohdealuetta ovat rannikko ja meri, Kaisla sanoo.

Hän näkee, että Saaristoradiolla on erityiskohderyhmä, jolle ei ole omaa radiokanavaa. Suomenlahden rannikkoalueiden ja saaristojen kattaminen vaatii kuitenkin useamman lähettimen käyttämistä. Tästä syystä Kaisla peräänkuuluttaa toimiluvista päättäviltä viranomaisilta tarpeeksi tehokkaiden taajuuksien saamista haettaviksi.

– Olemme keskustelleet viranomaisten kanssa taajuuksista, mutta suurimmilla paikkakunnilla tolpat taitavat olla aika täynnä, Kaisla muotoilee.

Viestintävirastosta kerrottiin Mediamonitorille tammikuussa, että uusi lupakierros käynnistyy, kunhan Viestintäviraston ja liikenne- ja viestintäministeriön aikataulut saadaan sovitettua yhteen. Viime marraskuussa päivitetyssä radiotaajuuksien käytöstä annetussa määräyksessä on vain muutamia vapaita taajuuksia Suomenlahden rannikkoalueella.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top