Osa joulukuussa luvan saaneista radioasemista ottanut taajuudet käyttöön

Valtioneuvosto myönsi radion ohjelmistolupia ennen joulua kahdelletoista luvanhakijalle, joista suurin osa laajentaa nykyisiä kuulvuusalueita uusille paikkakunnille. Toistaiseksi ääneen on ehtinyt vain kourallinen uusista taajuuksista, mutta monelle luvansaajalle on jo myönnetty tekninen lupa lähetysten käynnistämiseksi.

Radio Patmos on aloittanut lähetykset uusista taajuuksista Savonlinnassa, ja lähipäivinä ovat vuorossa myös Kokkolan, Kuopion ja Mikkelin taajuudet. Radio Classicin ohjelmistolupaan on tehty muutos, joten asema voi pian aloittaa Ulvilassa Porin sijaan. Toinen uusista lähettimistä tulee Seinäjoelle. Ulvilassa (104,8 MHz) tehoksi on radioluvassa määritetty 500 wattia ja Seinäjoelle (107,4 MHz) yksi kilowatti.

Kaimax Median Radio SuomiRock on aloittanut lähetykset Äänekoskella taajuudella 100,5 MHz, vaikka alun perin Viestintävirasto antoi radioasemalle luvan käyttää Äänekoskella Jyväskylän taajuutta 96,8 MHz. Muille asemille aiheutuvien häiriöiden välttämiseksi virasto kuitenkin vaihtoi taajuuden ennen käyttöönottoluvan myöntämistä. Toinen luvan saaneista SuomiRockin uusista taajuuksista on Pihtiputaan 101,3 MHz.

Viestintävirasto sallii myös SuomiRockin Loimaalle myönnetyn taajuuden (91,0 MHz) siirtämisen naapurikunta Ypäjän puolelle. Mastopaikaksi on tulossa Myllykulma lähellä Loimaan kunnanrajaa. Samasta mastosta aloittaa toinen uusi Loimaalle myönnetyistä taajuuksista eli Alueradiot Sastamalan 88,6 MHz.

Viestintäviraston päätöksellä myös Radio Kajaus Oy saa luvan aloittaa lähetykset eri paikkakunnalla kuin alkuperäinen lupa määrittelee. Yhtiön uudelle radiokanavalle myönnetty Seinäjoen taajuus 91,5 MHz on siirretty käytettäväksi Lapualla, jossa samaan konserniin kuuluvilla yhtiöillä on entuudestaan radiotoimintaa.

Sanoma Median Porvoon ja Savonlinnan taajuuksien (Radio Rock) käyttöönottoaikataulu ei ole vielä selvillä, mutta sen sijaan Rauman taajuuden 106,7 MHz (Loop) pitäisi aloittaa maaliskuun alkuun mennessä.

(TET)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top