Oppilaitosten radioasemat heräävät syksyyn

Media-alan opetusta tarjoavien oppilaitosten radioasemat ovat päässeet ääneen uuden lukuvuoden alkaessa. Esimerkiksi Ylivieskassa toimiva Make@radio lähettää jo taajuudella 106,8 MHz 500 watin teholla. Make@radion ohjelmista vastaavat Ylivieskan ammattiopiston media-assistenttiopiskelijat. Vuosikurssin 2013 opiskelijoiden lähetyksiä voi kuulla taajuudella arkisin kello 8.30-16.00. Tiistaisin ohjelma jatkuu kello 18:aan. Ylivieskan oppilaitosradion lupa on voimassa 28.9.-18.12.2015.

Ranuan kristillisen kansanopiston Opistoradion lupa tulee voimaan 1. lokakuuta. Lähetyksiä voi siis olla kahden kuukauden aikana, sillä lupa taajuudelle 94,8 MHz päättyy 30.11. Opistoradion lähetysteho on 50 wattia.

Pelkästään netissä lähettävä Radio Kupari toimii ammattiopisto Outokummun yhteydessä. Ennen myös FM-taajuudella lähettänyt Radio Kupari on toiminut nettiradiona joitakin vuosia. Ohjelmia lähetetään maanantaista perjantaihin kello 14-17.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat loppuvuoden 2020 Radiomaailma-lehdet. Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 6/2020 ilmestyy 2.12.2020. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 6.1.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2020 WRTH nyt tarjoushinnalla 25 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2020 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top