Ohjelmistolupa 18 hakijalle Viestintävirastolta

Viestintävirasto on myöntänyt 18 radion ohjelmistolupaa 30 paikkakunnalle. Suurin osa luvista koskee uusien radiokanavien perustamista. Loput myönnetyistä luvista koskevat nykyisten radiokanavien kuuluvuusalueiden laajentamista. Luvan laajentaa kuuluvuutta ovat saaneet muun muassa Järviradio (Riihimäki, Oulu, Salo, Parkano ja Savonlinna), Sea FM Radio (Raahe ja Rovaniemi), Radio Sandels (Kuopio ja Varkaus) ja Radio Nova (Mäntsälä). Lisätaajuuksia saavat myös Radio Nostalgia ja Radio Dei. Yle Puheelle tulee kaksi uutta taajuutta, joilla kanavan kuuluvuus voimistuu. Uudet lähetinpaikkakunnat ovat Alajärvi ja Kankaanpää.

Uusia radiokanavia voivat perustaa Mediatakojat Oy, Kevyt Kanava Oy, Kaimax Media Oy, Love FM Oy ja Alueradiot Sastamala. Jo jonkin aikaa lyhytaikaisilla luvilla lähettänyt Pispalan Radio voi perustaa toimintansa jatkossa pitkäaikaiselle toimiluvalle. Asema saa lähettää jatkossakin taajuudella 99,5 MHz. Uutena taajuutena tulee mukaan 729 kHz.

Taajuuksia on ollut haettavana kaikkiaan lähes sata, joista keskiaalloilta neljä. 16 taajuudelle ei haettu toimilupaa. Lisäksi valtioneuvoston päätettäväksi on edennyt hakemukset paikkakunnilta, joilla haettavia taajuuksia on vähemmän kuin hakijoita.

Valtioneuvosto päättää näiden taajuuksien luvansaajista myöhemmin.

(TET)

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat loppuvuoden 2020 Radiomaailma-lehdet. Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 4/2020 ilmestyy 21.10.2020. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 4.11.2020. RM-kansi4/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2020 WRTH nyt tarjoushinnalla 25 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2020 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top