Kulttuurikanava Pispalan Radio aloitti lähetykset

Tampereella on aloittanut lähetykset uusi epäkaupallinen yhteisöradio Pispalan Radio, joka lähettää lyhytaikaisella radioluvalla taajuudella 99,5 MHz. Pispalan Radion taustalla on toimittaja Jari Niemelä, jonka monet tamperelaiset muistavat muun muassa Radio 957:n toimittajana ja ohjelmapäällikkönä. Pispalan Radion lähetin on asennettu Pispalan Haulitorniin. Asema lähettää 50 watin teholla.

Pispalan Radion tavoitteena on tarjota Pispalan yhdistyksille ja järjestöille sekä yksittäisille kansalaisille ohjelma-aikaa radiotaajuudella. Asema ei aio kuitenkaan pysyä pelkästään Pispalan asioiden tiedotus- ja kulttuurikanavana, vaan ohjelmantekijöitä otetaan Tampereen muistakin kaupunginosista. Toukokuun loppuun asti voimassa olevalla luvalla kokeillaan, miten yhteisöradio saavuttaa kiinnostusta. Niemelä saattaa hakea asemalle uuden luvan, jos radiotoiminnalle riittää kysyntää.

Uuden radiokanavan musiikkivalikoima on samanlaista kuin toimintansa lopettaneen Radio Gramoxin. Ohjelmissa kuullaan iskelmämusiikkia 1930-50-luvuilta. Radio Gramoxin omistaja Pasi Komsi on mukana Pispalan Radion toiminnassa.

Pispalan Radio on lähettänyt koelähetyksiä 6.3. alkaen. Kanavan virallinen aloitus tapahtuu maanantaina 9. maaliskuuta.

Mediamonitori

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top