Joensuun ja Satakunnan radiotoimiluvissa muutoksia

Viestintävirasto on vaihtanut Mediatakojat Oy:lle taajuuskokonaisuuteen 19 myönnettyä taajuutta Joensuussa. Lähetykset voidaan aloittaa uudella taajuudella 98,7 MHz aikaisintaan 2.8.2016, jolloin taajuus vapautuu lyhytaikaisesta käytöstä. Taajuudella lähettää elokuun toiseen päivään saakka Kesäseuraradio. Muita paikkakuntia taajuuskokonaisuudessa ovat Lappeenranta, Seinäjoki ja Lahti, johon Mediatakojat sai ohjelmistoluvan huhtikuussa.

Taajuus menee vaihtoon, koska Viestintävirasto on havainnut omissa mittauksissaan, että Mediatakojille viime vuoden lupakierroksella myönnetyllä taajuudella 99,9 MHz lähettäminen saattaisi haitata lähitaajuuksien asemien kuuluvuutta.

Mediatakojille myönnetty lisäaika vaikuttaa myös Radio Kajauksen asennuksiin Joensuussa. Viestintävirasto onkin myöntänyt Kajauksen omistajalle Kevyt Kanava Oy:lle lisäaikaa syyskuun loppuun asti aloittaa lähetykset Mediatakojien kanssa samasta antennista. Kyseessä on taajuuskokonaisuuden 20 ohjelmistolupa, jossa ovat mukana myös Kajauksen Mikkelin ja Lappeenrannan taajuudet.

Mediatakojat on lisäksi saanut Viestintävirastolta lisäaikaa Rauman taajuuden 92,9 MHz käyttöönotolle. Lähetykset on aloitettava Rauman taajuuskokonaisuudessa 2 viimeistään syyskuun lopussa.

Iskelmä Satakunnan lupayhtiölle Huittisten Sanomalehti Oy:lle Viestintävirasto on antanut luvan lähetinsiirtoon Rauman seudulla. Iskelmä Satakunnan lähetin (105,1 MHz) siirretään Eurajoelta Raumalle, koska lähettimen kuuluvuudessa Raumalla on ollut puutteita. Muita Iskelmä Satakunnan taajuuksia ovat 93,0 MHz (Huittinen) ja 100,4 MHz (Ulvila).

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top