Iskelmän taajuuksissa muutoksia Pohjanmaalla ja Savossa – Aito-radiot aloittavat

Iskelmää tuottavan Bauer Median ja perheyritys Kevyt Kanava Oy:n yhteistyösopimus päättyy elokuun lopussa ja samalla loppuvat Kevyt Kanavan välittämien Iskelmän ja Radio Cityn lähetykset Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjanmaan maakunnissa. Bauer Media jatkaa Iskelmän lähetyksiä Vaasassa, Seinäjoella, Kuopiossa, Mikkelissä ja Savonlinnassa omilla toimiluvilla, jotka yhtiö sai Viestintävirastolta ja valtioneuvostolta viime vuoden loppupuolella. Bauerin luvanhaltijana on apuyhtiö Kaimax Media Oy.

Vaikka Iskelmä jatkaakin lähetyksiä uusilla taajuuksilla, tulee kanavan valtakunnallinen peitto pienenemään. Esimerkiksi Iisalmessa ei ole omaa taajuutta, kuten ei myöskään Varkauden tai Pieksämäen seudulla.

Iskelmän uudet taajuudet ovat 88,7 MHz (Vaasa), 104,5 MHz (Seinäjoki), 90,6 MHz (Kuopio), 94,0 MHz (Mikkeli) ja 94,1 MHz (Savonlinna).

Vielä huonompi tilanne on Bauer Median Radio Cityllä, joka menettää kuuluvuuden Kevyt Kanavan toimilupa-alueilla Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Kajaanin ympäristössä, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.

Kevyt Kanava jatkaa lähetyksiä sen entisillä Iskelmä- ja City-taajuuksilla. Iskelmän tilalle tulee Aito Iskelmä ja Cityn korvaa Aito Hitti -radiokanava. Asemilla on syyskuun alusta myös paikallisia ja alueellisia lähetyksiä. Kevyt Kanavan kolmas osavaltakunnallinen kanava on Aito Kajaus, jonka juuret ovat kainuulaisessa paikallisradiossa. Radio Kajaus siirtyi Kevyt Kanavan omistukseen vuonna 2015.

Aito Kajaus tulee Oulussa toimineen Iskelmätoiveen tilalle taajuudelle 98,7 MHz. Kajauksen sisarkanavan Radio 888:n Sotkamossa ja Kajaanissa korvaa Aito Hitti Kainuu -radiokanava.

(TET – Mediamonitori)


One comment on “Iskelmän taajuuksissa muutoksia Pohjanmaalla ja Savossa – Aito-radiot aloittavat
  1. Kaija Kurhela sanoo:

    Olen aina kuunnellut iskelmäkanavaa asun KRISTIINANKAUPUNGISSA ja nyt 8.4iskelmätaajuus ei ole kuulunut.Onko nämä muutokset jo nyt tulleet voimaan on tosi harmillista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top