Helsingin ULA-taajuuksille paljon uusia hakijoita

Helsingin kaksi vapaata taajuutta kiinnostivat odotetusti eniten toimiluvanhakijoita, kun radiolupien hakuaika päättyi tammikuun lopulla. Viestintävirasto vastaanotti pääkaupunkiseudun taajuuksia 89,7 MHz ja 103,1 MHz koskevia toimilupahakemuksia kaikkiaan kolmeltatoista hakijalta. Muualta Suomesta oli haettavana 19 ULA-taajuutta ja kolme keskiaaltotaajuutta. Keskiaaltolupahakemuksia ei virastoon tullut, mutta sen sijaan jokaista ULA-taajuutta haki vähintään yksi hakija.

Paikallisradiolupaa Helsinkiin hakevat Bassoradio, Järviradio, tamperelainen Radio Musa, puheradio Ravun taustayhtiö Oneiric Oy, Finest Radio Oy, lyhytaikaisilla luvilla lähettävän Kiekkoradion taustayhtiö RK Entertainment Oy, uudet tulokkaat Salesheli Advisors Oy ja Zuffe Finland Oy sekä Sanoma Media Oy. Muut Helsingin hakijat ovat Kevyt Kanava Oy, Kaimax Media Oy, Mediatakojat Oy ja Patmos Lähetyssäätiö.

Patmos hakee lupia myös muun muassa Turkuun, Vaasaan, Ouluun, Jämsään, Kankaanpäähän, Lahteen ja Äänekoskelle sekä Porin seudulle. Mediatakojien kiikarissa on Lahden taajuus, Järviradio pyrkii myös Jämsän ja Mänttä-Vilppulan seudulle ja Kevyt Kanava Turkuun ja Kankaapäähän. Alueradio Sastamala Oy:n hakemus koskee Porin taajuutta ja Radio Satellite Finlandin Turun taajuutta.

Viestintävirasto ratkaisee luvansaajat niillä paikkakunnilla, joissa on taajuuksia riittävästi luvanhakijoiden määrään verrattuna. Neljän paikkakunnan eli Helsingin, Lahden, Jämsän – Mänttä-Vilppulan sekä Kankaanpään luvansaajat ratkaisee valtioneuvosto, koska hakijoita on enemmän kuin taajuuksia.

Viestintävirasto ja valtioneuvosto julkistavat luvansaajat samanaikaisesti ensi kesään mennessä.

(Mediamonitori)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Suomen DX-Liitto

Postiosoite:
Annankatu 31-33 C 49 c
00100 HELSINKI
Käynti sopimuksen mukaan.

Sähköposti
(Radiomaailma-lehti ja jäsenasiat): Toimisto

Puhelin:
044 0223 030 (arkisin 11-18)

SDXL:n nettivastaanottimet

SDXL:n Kiwi-SDR:t

Kungsböle
Lohja 1
Kotka
Iitti
Parainen
Virrat
Enontekiö
Lohja 2

Jäsenten julkisia SDR:iä

Karelia MW DX, Joensuu

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin. Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2021 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

Viimeisimmät lokiasemat (klikkaa kuvaa)

Online Log - AM: AM Log Online Log - FM: FM Log

Radiomaailma-lehti

Radiomaailma 1/2021 ilmestyy 3.2.2021. Seuraavan numeron aineisto-stopdate on 10.3.2021. RM-kansi6/20

DX-kirjallisuutta

DX-Tarvikepalvelusta DX-Tarvikepalvelu
voi tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta). Vuoden 2021 WRTH nyt hinnalla 40 € + toimitusmaksu 9 € / tilaus: WRTH_2021 Antenneilla aalloille -perusteoksen hinta on 19,50 € + toimituskulut 9 € (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla! kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

ULA / FM: Mitä tarkoitetaan hyvällä radiokelillä?

Ilmiö johtuu ilmakehän yläosiin kesäaikaan syntyvästä heijastavasta kerroksesta, jonka myötä ULA/FM-radioasemia voi kuulua tuhansien kilometrien päästä. Otso Ylönen (OSY) YLE Radio Suomi Kuopion haastattelussa: Hyvä radiokeli

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top