Moraalifilosofiaa

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Matti Koskinen 3 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #2314

  Matti Koskinen
  Osallistuja

  Tervehdys kaikki

  Maksoin taas SDXL:n jäsenmaksun vuoden alussa ja mietin, miksei voisi kuunnellakin. Maailmantilanne kun on mitä on, olisi mielenkiintoista kuunnella muiden maiden uutislähetyksiä.

  En ole kuunnellut todella pitkään aikaan mitään LW/MW/SW-asemia (n. 20 v.). Kaivoin wanhan FRG-7700 kellarin perukoilta, vetäisin wräppilankaa ikkunasta muutamia metrejä puun oksaan, ja kas kummaa, rx toimii. Olin sanotusti koukussa. Löysin mini-whip -platankin ja laitoin harjanvarteen katolle käyttämättömän telkkariantennin paikalle, ja taas kuului paljon enemmän asemia.

  Sitten kiskoin parikymmentä metriä narua+lankaa autotallin kattoon kiinni, tein L-tunerin, eikä muuta sitten tarvittukaan.

  Tekniikka oli sen verran muuttunut 90-luvun puolesta välistä rx-puolella, googlailin kaikenlaista ja törmäsin rtl-sdr:ään. Hommasin moisen donglen+HF-konvertterin, ja yöt menevätkin lähinnä MW:tä kuunnellessa. SW-asemat kuuluvat lähes HIFI-laatua, kun on sinkkua tarpeeksi.

  Ensi kuussa pitää Scandinavian Weekend Radio saada paremmin kuulumaan.

  73

  mbk alias Matti K.

  #2315

  Jari Lehtinen
  Ylläpitäjä

  Tervetuloa takaisin aalloille mukaan! 🙂

  (Moraalifilosofian niveltyminen tähän aiheeseen taisi jäädä kotitehtäväksi…)

  #2386

  Matti Koskinen
  Osallistuja

  kiitos.

  Tunerikn tuli tehtyä, helpotti paljon lanka-antennin kuuluvuuteen. Keskiaaltoja olen enimmäkseen kuunnellut, sw:llä ei paljon muuta ole kuin kiinalaisia. Huomaa kyllä, että Kiina haluaa jalansijaa Etelä-Amerikasta, portuguesia ja espanjaa tulee usein. Onneksi espanjaa osaa aika hyvin (vaimo on perulainen), ja portugalistakin sentään jotain ymmärrätää.

  MW:lä on usein 1215kHz Absolute Radio soimassa, soittaa väliin kunnon musiikkiakin (70-80 lukua). Saksalaisten debatteja tulee kanssa kuunneltua, Charlie Hebdon tapauksesta oli kiintoisa keskustelu. Ei ole saksaa tullut koulun jälkeen paljon tarvinnut, mutta kummasti sitä vielä ymmärtää.

  Venäjää kun osaisi vähän enemmän kuin ekan työpaikan venäjän kurssilta, niin a vot.

  -m

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.


Ajankohtaista

2019 jäsenmaksukierros on käynnistynyt. Uusi jäsen saa 35 eurolla vuoden 2019 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). 

kysely

Uusimmat lokaukset (AM):

Kelitiedot
Tromssa K-index
Boulder satellite environment
Kioto DST real time
Boulder aurora oval

Uusin Radiomaailma on ilmestynyt marras-joulukuun vaihteessa:

Sisällysluettelo: klikkaa kuvaa Kansi_RM-06-18

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisien radioasemien signaaleja voi metsästää muutenkin kuin Internetin välityksellä. Oman erityispiirteensä asiaan tuo radiokelien vaikutus asematarjontaan. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin.

Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2019 Radiomaailma-lehdet (6 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

WRTH 2019: Hinta  jäsenmaksun yhteydessä 45,10 (sis. toimituskulut). Toimitus jouluksi nopeille maksajille postipakettina. Huom! Ilmoita yhteystietosi (puh ja/tai s-posti) tilauksen yhteydessä noudon varmistamiseksi.

Kansi_WRTH_2019

Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos, josta on otettu uusi painos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 9 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla!

kansi_aa_2016

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter
Top